04:51 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποκάλυψε σε συνέντευξή του μερικές άγνωστες πτυχές των διαπραγματεύσεων που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην ζώνη του ευρώ.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην σειρά του ΣΚΑΙ «Ελληνική Χρεοκοπία», προχώρησε σε αποκαλύψεις αναφορικά με τις δραματικές πτυχές της διαπραγμάτευσης που έκανε με τους Γερμανούς αξιωματούχους προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη.

Ειδικότερα, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πως η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ του είχε προτείνει την «λύση» του προσωρινού Grexit κατά την διάρκεια της ιδιαίτερης συνομιλίας τους στις 24 Αυγούστου 2012 στην καγκελαρία, στο Βερολίνο.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως απέρριψε κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το ποια κατάσταση βρήκε στη χώρα μόλις ανέλαβε καθήκοντα του πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε: «Όταν πήγα στο Βερολίνο, για να δω την Μέρκελ, σε εκείνο εκεί το ταξίδι, θα θυμάστε που δεν έπρεπε για το Μάτι μου να πάω και τα λοιπά, αφού έγινε η συζήτηση με την Μέρκελ, τον Στουρνάρα, ο καθένας με τους επιτελείς του, μου λέει «να σου πω δύο πράγματα στο γραφείο μου;». Και καθόμαστε και είχε κάτι διαφάνειες που απεικόνιζαν τμηματικά τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, ελλείμματα, χρέος, ΑΕΠ και αφού μου έδειξε ότι έχει πλήρη γνώση της ακτινογραφίας της αρρώστιας που έχουμε ως οικονομία, μου λέει «κοίταξε θέλω να σου πω κάτι, το οποίο θέλω να το ξέρεις από τώρα, το ταξίδι που έχεις να κάνεις είναι πολύ δύσκολο, εάν θέλεις να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, τότε να ξέρεις ότι εμείς έχουμε ένα δεύτερο πλάνο να σας βοηθήσουμε για ένα διάστημα το οποίο θα το βρούμε»».

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε πως αρνήθηκε την πρόταση της καγκελαρίου. «Σταματάω άμεσα, της λέω αυτή την κουβέντα δεν την κάνουμε, δεν υπάρχει, δεν το δέχομαι, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να δεχτώ να βγει η Ελλάδα από το ευρώ, αυτό λέω, ξέχασέ το», τόνισε χαρακτηριστικά.

Tags:
Grexit, διαπραγματεύσεις, Ευρωζώνη, Ευρώ, Αντώνης Σαμαράς, Άνγκελα Μέρκελ, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK