03:29 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Σταύρος Θεοδωράκης

Θεοδωράκης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη τον ζωογόνο αέρα που έρχεται από το Ποτάμι

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Καμία ψήφος χαμένη! Όχι στη χαλαρή ψήφο. Όχι στην ψήφο από συνήθεια. Όχι στην ψήφο της αδράνειας. Διεκδικούμε την αποφασισμένη ψήφο. Διεκδικούμε αυτούς που ξέρουν ότι οι δυναμικές μειοψηφίες αλλάζουν τον κόσμο».

Ο πρόεδρος του ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης με δηλώσεις του, έστειλε νέο μήνυμα προς τους ψηφοφόρους, τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοδωράκης έκανε έκκληση προς τους «ανοιχτόμυαλους, τους προοδευτικούς, τους φιλελεύθερους, τους κεντροδεξιούς και κεντροαριστερούς ψηφοφόρους», ζητώντας τους να τολμήσουν να γυρίσουν την πλάτη στο παλιό, να κάνουν τη διαφορά και να ψηφίσουν Ποτάμι.

«Καμία ψήφος χαμένη! Όχι στη χαλαρή ψήφο. Όχι στην ψήφο από συνήθεια. Όχι στην ψήφο της αδράνειας. Διεκδικούμε την αποφασισμένη ψήφο. Διεκδικούμε αυτούς που ξέρουν ότι οι δυναμικές μειοψηφίες αλλάζουν τον κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κάλπη χαμογελαστοί, όχι σαν να παίρνουν, όπως είπε, ένα πικρό φάρμακο. Να αποδοκιμάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να μην μαυρίσουν τη ψυχή τους επιβραβεύοντας τους υπουργούς του παρελθόντος. «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τον ζωογόνο αέρα που έρχεται από το Ποτάμι» τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Τσίπρα, εγκαλώντας τον πως δίχασε τους Έλληνες μιλώντας για «γερμανοτσολιάδες» και επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος, στις τελευταίες του ομιλίες ζητά από τον κόσμο να μη ψηφίσουν το Ποτάμι και το ΚΙΝΑΛ. «Τόσο ενωτικός πια!» σχολίασε.

Αναφερόμενος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, είπε πως «οι αντίπαλοί μας γυρίζουν στη δεκαετία του '80 και του '90. Απαιτούν ο κόσμος να ψηφίσει 'κομματικούς δημάρχους'. Το Ποτάμι υποστηρίζει υποψηφίους που έχουν ως πρώτη προτεραιότητα τις πόλεις τους. Οι φίλοι μας σε όλη τη χώρα υποστηρίζουν χωρίς κόμπλεξ, υποψηφίους που προέρχονται από την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και αρνηθήκαμε, μόνοι εμείς, να δώσουμε στην Singular κατάλογο με αυτούς που έχουν το κομματικό μας χρίσμα». 

Απαντώντας στο ερώτημα «γιατί Ποτάμι στις ευρωεκλογές», ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι το Ποτάμι έχει σχέδιο για την Ευρώπη — το σχέδιο της Αναγέννησης του Εμανουέλ Μακρόν αλλά και του Φέρχοφστάντ — και είναι η μόνη δύναμη που καταψηφίζει τις «κρατικίστικες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ». Αναφερόμενος στα «προεκλογικά δώρα» του κ. Τσίπρα αλλά και το «διαχρονικό κομματικό κράτος», είπε πως «ψηφίζοντας Ποτάμι, κλείνεις τον δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑΙΟ Γκρούεζα, στον Νεοδημοκράτη Γκρούεζα, στον Πασόκο Γκρούεζα».

Επιπλέον, ο Σταύρος Θεοδωράκης, χαιρέτησε το γεγονός ότι το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, ζήτησε από τους Γάλλους που ζουν στην Ελλάδα και τους Έλληνες που ζουν στην Γαλλία, να ψηφίσουν Ποτάμι στις ευρωεκλογές.

Ακόμη, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «η κοινωνία πρέπει να βγει από τον πολιτικό λαβύρινθο, να δει τις απλές λύσεις που έχει μπροστά της».

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού ολοκλήρωσε την ομιλία του σημειώνοντας πως «Διέσχισα όλη την Ελλάδα, είδα και άκουσα πολλά. Και ναι, υπάρχουν δύο Ελλάδες. Η Ελλάδα των κομματικών, αυτή που τα περιμένει όλα από την φίλα προσκείμενη εξουσία — σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο της ΝΔ. Αλλά υπάρχει και η Ελλάδα που προσπαθεί, ξέροντας ότι τα κόμματα εξουσίας δεν θα είναι ποτέ σύμμαχοι για το σωστό και το μεγάλο».

Tags:
ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Θεοδωράκης, Εμανουέλ Μακρόν, Αλέξης Τσίπρας, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK