ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση σχολίασε ο Γιάννης Βαρουφάκης τα πρώτα αποτελέσματα που δείχνουν ότι το κόμμα του ΜέΡΑ25 διεκδικεί μία έδρα στο ευρωκοινοβούλιο, τουλάχιστον, σύμφωνα με όσα δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις.

«Αύριο ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης που μόνο το πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 μπορεί να φέρει». Με αυτή τη δήλωση καταλήγει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, στην πρώτη του τοποθέτηση μετά τα αισιόδοξα μηνύματα του exit poll και των πρώτων αποτελεσμάτων που δείχνουν ότι το κόμμα του διεκδικεί μία έδρα στο ευρωκοινοβούλιο στις ευρωεκλογές 2019.

«Ναι, η κρίση είναι ευρωπαϊκή, όπως ευρωπαϊκό κόμμα είναι το ΜέΡΑ25», λέει, μεταξύ άλλων, στην μακροσκελή του ανακοίνωση ο κ. Βαρουφάκης. «Όμως», συνεχίζει, «αυτή η χώρα, αυτή η πατρίδα μας, έχει πληγεί από την ευρωπαϊκή κρίση πιο απάνθρωπα από οποιαδήποτε άλλη».

«Κάθε μέρα τα παιδιά μας φεύγουν. Όσο η Ελλάδα ερημοποιείται, την ώρα που οι κερδοσκόποι κάνουν πάρτι, εμείς έχουμε υποχρέωση, και πρόγραμμα, να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να ανακουφιστούν οι συμπατριώτες μας, για να σταματήσει η ερημοποίηση της Ελλάδας, το φευγιό των παιδιών μας», επισημαίνει.

Σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Όπως είμασταν το μοναδικό κόμμα που αντιμετώπισε τις σημερινές ευρωεκλογές ως ευρωεκλογές, και όχι ως μια πρόβα τζενεράλε για τις εθνικές εκλογές, έτσι και τώρα που άνοιξαν οι κάλπες θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω τα αποτελέσματα με τον ίδιο τρόπο: ως αποτελέσματα ευρωεκλογών».

«Οι κυνικοί«», τονίζει ο κ. Βαρουφάκης, «είπαν ότι η πανευρωπαϊκή μας καμπάνια ήταν μια μορφή φυγής. Ότι κατέβηκα στην Γερμανία επειδή δεν τόλμαγα να εκτεθώ στην Ελλάδα. Σήμερα αποδεικνύεται πόσο έξω έπεσαν. Πήραμε το ρίσκο να εκτεθούμε σ' όλη την Ευρώπη, Βορρά, Νότο, Ανατολή και Δύση, όχι επειδή ήταν εύκολο αλλά επειδή ήταν δύσκολο. Το κάναμε επειδή πιστέψαμε ότι ήταν ο μόνος τρόπος να πάψει η Ελλάδα μας να αργοσβήνει μέσα στην ατελείωτη νύχτα της Ευρωπαϊκής κρίσης».

Υπενθυμίζεται ότι στο τελικό exit poll το εύρος του ΜέΡΑ25 είναι στο 2,5-4,5%.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ LIVE BLOG ΤΟΥ SPUTNIK

Σχετικά:

Ευρωεκλογές 2019
Tags:
αποτελέσματα εκλογών, εκλογές 2019, ευρωεκλογές 2019, αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, ευρωεκλογές, εκλογές, ΜέΡΑ25, Γιάννης Βαρουφάκης, Γιάνης Βαρουφάκης, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK