ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τη Singular Logic, το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη θα δώσει σκληρή μάχη, προκειμένου να εξασφαλίσει ποσοστό άνω του 3% και να εκλέξει αντιπρόσωπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σκληρή μάχη έως εσχάτων αναμένεται να δώσει η ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, η οποία κινείται στο όριο του 3% —ποσοστό το οποίο εξασφαλίζει την εκλογή ενός αντιπροσώπου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Singular Logic, το ποσοστό της ΜέΡΑ25 διαμορφώνεται κάτω του 3% καθώς περιορίζεται στο 2,9%.

Πάντως, συμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και με ενσωματωμένο το 13,07% των εκλογικών τμημάτων, το τρέχον ποσοστό του ΜέΡΑ25 υπερβαίνει το 3% και ανέρχεται στο 3,1%.

Οι ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και περιφερειάρχες, δημάρχους, καθώς και τα όργανα διοίκησης των κοινοτήτων.
© Sputnik / Κωστής Νταντάμης

Είναι σαφές, επομένως, ότι το τοπίο για το κόμμα του κ. Βαρουφάκη θα ξεδιαλύνει τις επόμενες ώρες, όταν και υπάρξει μεγαλύτερη ενσωμάτωση των καταμετρημένων ψήφων.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα. Οι κυνικοί είπαν πως κατεβαίνω στη Γερμανία για να αποφύγω τους Έλληνες. Σήμερα αποδείξαμε πανευρωπαϊκά πως χρειαζόμαστε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα» ήταν το πρώτο σχόλιο του πρώην υπουργού Οικονομικών.

Και πρόσθεσε: «Οι Έλληνες σεβάστηκαν πως μιλούσαμε για την Ευρώπη. Τολμήσαμε να κατέβουμε με ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα».

«Ξεκινήσαμε από το μηδέν με πλήρη αποκλεισμό από τα ΜΜΕ. Κάναμε έναν πολύ ωραίο αγώνα, γνωρίσαμε τον κάθε Έλληνα, την αίσθηση της αδικίας που νιώθουν όχι μόνο οι Έλληνες αλλά οι Γερμανοί, οι Δανοί» κατέληξε, χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρουφάκης: Αύριο ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης

Σχετικά:

Βαρουφάκης: Αύριο ξεκινά η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης
Βαρουφάκης: Τεράστια ευκαιρία να αλλάξουμε τα πράγματα στην Ευρώπη
Δείτε live τα αποτελέσματα των εκλογών 2019 - Ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές
Επεισόδιο στις εκλογές στη Θεσσαλονίκη: Είχε οριστεί εφορευτική επιτροπή, αλλά πήγε μόνο να ψηφίσει
Οι εκλογές μέσα από τον φωτογραφικό φακό: Στιγμιότυπα από τις κάλπες
Οδηγός κάλπης: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις σημερινές εκλογές
Tags:
ευρωεκλογές αποτελέσματα, αποτελέσματα εκλογών, ευρωεκλογές, ευρωεκλογές 2019, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK