ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για πολιτική αλλαγή, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ δεσμεύτηκε να βάλει την Ελλάδα σε μία πιο αισιόδοξη εποχή.

Παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα και προκήρυξη πρόωρων εκλογών το συντομότερο δυνατόν, ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια των πρώτων επίσημων δηλώσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.

«Οι πολίτες απαιτούν πολιτική αλλαγή. Η πολιτική αλλαγή ήδη ξεκίνησε» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Οι ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά και περιφερειάρχες, δημάρχους, καθώς και τα όργανα διοίκησης των κοινοτήτων.
© Sputnik / Κωστής Νταντάμης

Και συνέχισε: «Σας παρουσίασα το πρόγραμμα και υποσχέθηκα ότι θα εργαστώ σκληρά για να αλλάξω την πορεία της πατρίδας. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Αντλώ δύναμη από όσους μας στήριξαν, αλλά σέβομαι και όσους έκαναν άλλες επιλογές».

Τόνισε δε, ότι «είμαι εδώ για να ενώσω όλους τους Έλληνες», προκειμένου να «βάλουμε την Ελλάδα σε μία πιο αισιόδοξη εποχή».

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να ξεκαθαρίσει ότι «το αποτέλεσμα σηματοδοτεί μία ισχυρή αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης, καθώς ο λαός έχει αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση».

«Ο χρόνος μέχρι την τυπική λήξη της κυβερνητικής θητείας φαίνεται μικρός, αλλά είναι ικανός να δημιουργήσει μεγαλύτερους κινδύνους για τη χώρα» έσπευσε να συμπληρώσει.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης διαμήνυσε ότι «η Ελλάδα έχει ανάγκη για μία νέα, ισχυρή κυβέρνηση, με νωπή λαϊκή εντολή».

«Ο πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του, να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Αυτή είναι η καθαρή λύση».

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε, ακόμη, ότι «από αύριο ξεκινάω αγώνα» και δεσμεύτηκε ότι «θα γυρίσω και πάλι ολόκληρη την Ελλάδα για να πείσω περισσότερους Έλληνες».

«Ανατέλλει ο ήλιος μια Ελλάδας πιο φωτεινής» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, ευχαριστώντας εκ νέου τους Έλληνες πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα στοιχεία της Singular Logic, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 32,7%, διατηρώντας απόσταση εννέα ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Tags:
αποτελέσματα εκλογών, εκλογές 2019, ευρωεκλογές 2019, ευρωεκλογές, παραίτηση, εκλογές, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK