09:25 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ψηφοφορία στις ευρωεκλογές 2019

Ευρωεκλογές 2019: Προβάδισμα της ΝΔ σε 53 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Ευρωεκλογές 2019 (265)
0 0 0
Βρείτε μας

Η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους σε 53 από τις συνολικά 59 εκλογικές περιφέρειες της χώρας, με την ενσωμάτωση των ψήφων στο 27,7%. Που επικρατεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε ποια περιφέρεια γίνεται πραγματική μάχη.

Επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις περισσότερες από τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας δείχνουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Ειδικότερα, με την ενσωμάτωση στις 23:40 να βρίσκεται στο 27,7%, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο στις 53 από τις συνολικά 59 εκλογικές περιφέρειες ανά την επικράτεια.

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό μόλις σε πέντε εκλογικές περιφέρειες, στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, στη Β' Πειραιώς, στην Αχαΐα, στη γενέτειρα του Αλέξη Τσίπρα, την Άρτα, καθώς και στο Ηράκλειο. Πρόσθετα, στη Ροδόπη τις περισσότερες ψήφους συγκεντρώνει το μουσουλμανικό Κόμμα Ισότητας Ειρήνης Φιλίας (ΚΙΕΦ).

Επιπλέον, στα Χανιά διεξάγεται πραγματική μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με το ποσοστό της διαφοράς μικρότερο του 0,1%.

Υπενθυμίζουμε πως η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 αντιπροσώπους της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με δηλώσεις του, ανακοίνωσε πως θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας την προκήρυξη πρόωρων, βουλευτικών εκλογών πιθανότατα για τις 30 Ιουνίου.

Θέμα:
Ευρωεκλογές 2019 (265)

Σχετικά:

Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019
Tags:
αποτελέσματα εκλογών, ευρωβουλευτές, ευρωεκλογές 2019, ψήφος, εκλογικές περιφέρειες, ευρωεκλογές, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK