ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (176)
0 20
Βρείτε μας

Σημαντική ήταν η εκλογική υποχώρηση που παρουσίασε το κυβερνών κόμμα στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε σημαντικά στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών στις περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές, καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη έπαιξε η στάση της κυβέρνησης γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών και η επιλογή της να προχωρήσει σε συμφωνία με τη γειτονική χώρα χωρίς προηγουμένως να έχει καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο της Συμφωνίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή της Μακεδονίας, όπου το κυβερνών κόμμα —συγκριτικά με τις εθνικές εκλογές του 2015 (τον Σεπτέμβριο) καθώς και τις ευρωεκλογές του 2014- παρουσίασε σημαντική υποχώρηση, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα σε πολλές περιφερειακές ενότητες μάλιστα η διαφορά ξεπερνά τις 15 μονάδες, αγγίζοντας σε κάποιες τις 20.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνιστά η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας συγκέντρωσε 61,79% έναντι 11,75% του Χρήστου Γιαννούλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα:
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (176)
Tags:
δημοτικές εκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, αυτοδιοικητικές εκλογές, ευρωεκλογές 2019, ευρωεκλογές, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Θράκη, Μακεδονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK