05:50 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (176)
0 0 0
Βρείτε μας

Κώστας Μπακογιάννης και Νάσος Ηλιόπουλος θα βρεθούν αντιμέτωποι στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών για τη δημαρχία στην Αθήνα, την επόμενη Κυριακή, 2 Ιουνίου.

Στον β' γύρο θα κριθεί η δημαρχία στην Αθήνα καθώς με την ενσωμάτωση να έχει ξεπεράσει το 98%, ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει το 42,67%, ποσοστό που τον υποχρεώνει να αντιμετωπίσει εκλογικά τον δεύτερο υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων.

Δεύτερος έρχεται ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος συγκεντρώνει 16,97%.

Έτσι, στη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών, στις 2 Ιουνίου, ο Κώστας Μπακογιάννης που στηρίζεται από τη ΝΔ θα βρεθεί απέναντι στον Νάσο Ηλιόπουλο που έχει στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση τερματίζει ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ ακολουθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Νίκος Σοφιανός.

Έκτος ο Γιώργος Καραμπελιάς, ενώ στην έβδομη θέση έρχεται ο Γιώργος Βουλγαράκης. Ακολουθεί ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, ενώ ο τελευταίος συνδυασμός που καταλαμβάνει έδρα είναι αυτός της Ντίνας Ρέππα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νέο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, η θητεία του οποίου θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου, όποιος από τους δυο κι αν εκλεγεί δήμαρχος δεν θα έχει την απόλυτη πλειοψηφία, λόγω της απλής αναλογικής που ίσχυσε στην κατανομή των εδρών.

Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο σκηνικό με 10 παρατάξεις να εκπροσωπούνται, αριθμός ρεκόρ μετά τη μεταπολίτευση.

Αναλυτικά, η παράταξη του κ. Μπακογιάννη «Αθήνα ψηλά» θα έχει 21 έδρες, η «Ανοιχτή Πόλη» του κ. Ηλιόπουλου 8 έδρες, ενώ η παράταξη του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα είσαι εσύ» 6 έδρες.

Η παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Αθήνα» του Ηλία Κασιδιάρη θα έχει 5 έδρες, ενώ οι υπόλοιποι συνδυασμοί από μία έδρα.

Θέμα:
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (176)
Tags:
δημοτικές εκλογές αποτελέσματα, αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, δημοτικές εκλογές, Κώστας Μπακογιάννης, Νάσος Ηλιόπουλος, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK