08:23 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, ο οποίος απέχει μόλις 324 ψήφους από τη δεύτερη θέση, κάνει λόγο για καθυστέρηση που δεν συνάδει με τη δημοκρατία και το πολίτευμα.

Αιχμές για το γεγονός ότι ακόμη δεν υπάρχουν τελικά αποτελέσματα για τον α' γύρο των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη, άφησε ο υποψήφιος δήμαρχος, Γιώργος Ορφανός.

«Η πρωτοφανής αυτή καθυστέρηση δεν συνάδει με την Δημοκρατία και το πολίτευμα της χώρας μας» σχολίασε, χαρακτηριστικά, σε γραπτή του δήλωση στο «thestival.gr».

Και πρόσθεσε: «Το τελικό αποτέλεσμα του α' γύρου των εκλογών είναι αυτό που θα σχολιάσουμε και το οποίο θα μας υποδείξει τις όποιες επόμενες ενέργειές μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ορφανός, με βάση το 91,16% των ψήφων, λαμβάνει 14,55% και βρίσκεται στην τρίτη θέση, μόλις 324 ψήφους μακριά από τον Κώστα Ζέρβα, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Για την ολοκλήρωση της καταμέτρησης απαιτείται η ενσωμάτωση ψήφων από 42 διαφορετικά εκλογικά τμήματα.

Ο Νίκος Ταχιάος, από την πλευρά του, βρίσκεται στην πρώτη θέση, με ποσοστό 22,36%, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Σχετικά:

Προβληματισμός στο Ποτάμι: Σκέψεις μη συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές
Δημοτικές Εκλογές 2019: Σκληρή μάχη στο Αιγάλεω με διαφορά μόλις... 11 ψήφων
Το ιστορικό - ρεκόρ στις εκλογές του δήμου Ηρακλείου
Εκλογές 2019: Ποιες περιφέρειες και ποιοι μεγάλοι δήμοι «πάνε» σε β’ γύρο
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019
Tags:
δημοτικές εκλογές, αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, αποτελέσματα εκλογών, εκλογές, εκλογές 2019, δήμος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Νίκος Ταχιάος, Γιώργος Ορφανός, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK