21:18 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (176)
0 0 0
Βρείτε μας

Η κυβέρνηση «δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει πλήρως το μέγεθος της πολιτικής ήττας και την αλλαγή που έχει συντελεστεί», επεσήμανε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση «βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικού σοκ», σημείωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, εκφράζοντας την εκτίμησή του για τον χρόνο διεξαγωγής των πρόωρων εθνικών εκλογών που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 7 Ιουλίου. 

«Νομίζω ότι βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικού σοκ από το βράδυ της περασμένης Κυριακής, δεν έχει ακόμη συνειδητοποιήσει πλήρως το μέγεθος της πολιτικής ήττας και την αλλαγή που έχει συντελεστεί», επεσήμανε ο. Βενιζέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των συνεταίρων που έχει, καθαιρέθηκε από τον ελληνικό λαό το βράδυ της Κυριακής και παρά τη βούλησή της, που ήταν να κάνει εκλογές τον Οκτώβριο, αναγκάζεται να επισπεύσει τις εκλογές», είπε και συμπλήρωσε: «Νιώθει ότι βρίσκεται σε απόλυτη κρίση νομιμοποίησης αλλά θέλει να κρατήσει όσο γίνεται περισσότερο, λίγες ημέρες, λίγες ώρες τους μοχλούς της εξουσίας. Νομίζει ότι έτσι θα προστατευθεί σε σχέση με πράγματα που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση χωρίς το θώρακα της εξουσίας».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κυβέρνηση «θεωρεί ότι δεν έχει εντολή, ότι δεν έχει πλέον νομιμοποίηση πολιτική». Κανονικά, όπως σημείωσε, «θα έπρεπε να εφαρμοστεί το άρθρο 37 και 38 του Συντάγματος και να πάμε μέσω μίας ταχύρρυθμης εφαρμογής των διαδικασιών αυτών σε εκλογές με υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Θέμα:
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (176)
Tags:
ευρωεκλογές 2019, ευρωεκλογές, εκλογές 2019, εκλογές, Ευάγγελος Βενιζέλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK