19:28 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επίθεση κατά της ΝΔ εξαπολύει το Μέγαρο Μαξίμου για τη στάση της στην αλλαγή ηγεσίας της Δικαιοσύνης, τονίζοντας πως «ουδόλως την ενδιαφέρει η τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας».

Σαφείς αιχμές κατά της ΝΔ αφήνει το Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα που έχει προκύψει με την αλλαγή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, και την άρνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει, τονίζοντας πως «το Σύνταγμα και ο νόμος δεν επιτρέπουν να ληφθεί μια τέτοια απόφαση».

«Η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι έχει τη συνταγματική αρμοδιότητα, αλλά και τη νομική υποχρέωση να προχωρήσει στον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, μετά και την προεπιλογή της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, κάλεσε τη ΝΔ στο τραπέζι του διαλόγου για να βρεθεί συναινετική λύση», σημειώνει από την πλευρά του το Μαξίμου, μετά και την αρνητική απάντηση της ΝΔ στην επιστολή του υπ. Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου.

«Η άρνηση της ΝΔ στην συναινετική πρόταση της κυβέρνησης, επιβεβαιώνει πως ουδόλως την ενδιαφέρει η τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας», προσθέτει το Μαξίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλογήρου για το «όχι» της ΝΔ στην αλλαγή ηγεσίας της Δικαιοσύνης: Οι μάσκες έπεσαν

Συνεχίζοντας, αφήνει αιχμές κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Οι μάσκες έπεσαν για τη ΝΔ. Δε θέλουν τη συναινετική επιλογή, δε θέλουν την τήρηση του νόμου και του Συντάγματος. Γιατί άραγε;

Ποιος έχει λόγο να αρνείται τη συναινετική επιλογή;

Και τι σχέση μπορεί να έχει αυτή η σπουδή της ΝΔ με τις ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις στελεχών της;

Τα συμπεράσματα τα βγάζει ο ελληνικός λαός».

Tags:
Δικαιοσύνη, Νέα Δημοκρατία, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Μέγαρο Μαξίμου, Μιχάλης Καλογήρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK