03:01 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (176)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα θέματα της καθαριότητας, της ασφάλειας και της βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb τέθηκαν επί τάπητος στο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και Νάσου Ηλιόπουλου.

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και Νάσος Ηλιόπουλος, οι οποίοι πέρασαν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

Σε ντιμπέιτ που είχαν στην ΕΡΤ, οι δύο υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν για την καθαριότητα, την ασφάλεια, το πρόβλημα με πλατφόρμες τύπου Airbnb, καθώς και σε άλλα ερωτήματα.

Για την καθαριότητα, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως δεν χρησιμοποιήθηκαν πολλά χρήματα που είχε στη διάθεσή του ο δήμος Αθηναίων και ζήτησε αλλαγή μοντέλου με στροφή προς την ανακύκλωση και βελτίωση της διαδικασίας.

Ο κ. Μπακογιάννης, από τη μεριά του, τόνισε ότι «το μοντέλο έχει αποτύχει και πρέπει να το ξαναδούμε από την αρχή» εξηγώντας ότι απαιτείται εκσυγχρονισμός του τρόπου που γίνεται η καθαριότητα. Πρόσθεσε ότι «εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο να δαιμονοποιούμε κανένα μέσο και εργαλείο» και πως «εάν χρειαστεί, μπορούμε να συνεργαστούμε με ιδιώτες».

Για την ασφάλεια, ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην πρόληψη με μέτρα όπως τη φροντίδα για τον καλύτερο φωτισμό της πόλης. «Να δημιουργήσουμε ένα αστικό τοπίο φιλικό στην οικογένεια, τον νέο και εχθρικό στον παραβάτη». Για την καταστολή, είπε ότι θέλει τη δημιουργία ενός συντονιστικού κέντρου με όλους τους συναρμόδιους φορείς, συνεργασία της δημοτικής αστυνομίας με την Ελληνική Αστυνομία, σύμπραξη με ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε ότι «ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές» και πρόσθεσε ότι όπου υπάρχει οργανωμένο έγκλημα, ο δήμος πρέπει να το λέει και να διεκδικεί από την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. «Δεν βλέπουμε συναρμοδιότητα της δημοτικής αστυνομίας», είπε. Πρότεινε να δοθούν κίνητρα για την κατοικία, για τις επιχειρήσεις καθώς και για να «ζωντανέψουν» τα εγκαταλελειμμένα κτίρια.

Για το φαινόμενο του Airbnb, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι «η Αθήνα είναι στα όρια της με τις υποδομές και τον τουρισμό» και ζήτησε να τεθούν όρια στη βραχυχρόνια μίσθωση και κάλεσε τον κ. Μπακογιάννη να συμφωνήσει στον αποκλεισμό των νομικών προσώπων από τη χρήση Airbnb.

Ο κ. Μπακογιάννης για το ίδιο θέμα είπε ότι έχει προτείνει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει «οριζόντια λύση» διότι η κάθε περιοχή έχει διαφορετικές ανάγκες και προοπτικές. «Πλεονέκτημα του δήμου σε σχέση με το κράτος είναι ότι μπορεί να κάνει έναν σχεδιασμό που θα ρυθμίζει το Airbnb που θα ανταποκρίνεται στα ζητούμενα των Αθηναίων».

Θέμα:
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (176)
Tags:
δημοτικές εκλογές, δήμος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, Νάσος Ηλιόπουλος, Αθήνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK