21:15 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η έκθεση της Κομισιόν «δεν δεσμεύει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, του οποίου οι αποφάσεις, ως γνωστόν, πρέπει να είναι ομόφωνες», δήλωσε σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

Να προστατεύσει «όχι με λόγια αλλά με πράξεις» τα συμφέροντα της μειονότητας στην Αλβανία «για το μικρό χρονικό διάστημα που θα παραμείνει ακόμη στη θέση της» καλεί την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως υπογραμμίζει η έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αλβανία είναι γνωμοδοτική.

«Δεν δεσμεύει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, του οποίου οι αποφάσεις, ως γνωστόν, πρέπει να είναι ομόφωνες», δήλωσε σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας.

«Η στάση των Τιράνων απέναντι στην ελληνική εθνική μειονότητα δεν συνηγορεί, στο στάδιο αυτό, στο να δοθεί "πράσινο φως" στα επόμενα βήματα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας. Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των γειτόνων μας. Τονίζουμε, όμως, ότι αυτό συναρτάται και εξαρτάται απόλυτα από την ανταπόκρισή τους σε θέματα υψίστης σημασίας, όπως είναι ο σεβασμός των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων», σημείωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.

Tags:
ενταξιακές διαπραγματεύσεις, Κομισιόν, ελληνική μειονότητα, Αλβανία, Νέα Δημοκρατία, Γιώργος Κουμουτσάκος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK