08:42 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (176)
0 0 0
Βρείτε μας

Tην αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών εκφράζουν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας,  θεωρώντας πως θα ξεπεραστεί ο πήχης του 2014.

Η Πειραιώς φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για το αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως εκτιμούν κύκλοι της.

Μάλιστα εκτιμούν πως η ΝΔ θα περάσει και τον υψηλό πήχη που είχε από το 2014 καθώς, όπως σημειώνουν, τότε είχαν κερδίσει 8 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Παράλληλα, σχολιάζουν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο των εκλογών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε ακόμη και με την επιλογή του να κρυφτεί πίσω από στελέχη του ΚΙΝΑΛ, καθώς -με την εξαίρεση των κ. Αρναουτάκη στην Κρήτη και Κατσιφάρα στη Δυτική Ελλάδα- οι υποψήφιοι που στήριξε, ηττήθηκαν από τον πρώτο γύρο από τους υποψηφίους της ΝΔ που εξελέγησαν με ποσοστά άνω του 50%. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ασφαλώς ότι η κοινωνική και πολιτική βάση του εν λόγω χώρου δυσπιστεί απέναντι σε αυτού του είδους τις ευκαιριακές συνεργασίες.

Οι ίδιοι σχολιάζουν και την αποχή, που όπως εκτιμάται ήταν μεγάλη.

«Αυτό θα είναι συνέπεια της μικροκομματικής και γι αυτό μικρόνοης επιλογής του κ.Τσίπρα να διεξάγει τις ευρωεκλογές μαζί με τον πρώτο και όχι τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών όπως συνέβη το 2014», επισημαίνουν.

Παράλληλα επιχειρούν να εξηγήσουν τους λόγους που απομάκρυναν τους πολίτες από τις κάλπες.

Σε αυτό το σημείο τονίζουν πως ευθύνεται ο νόμος της απλής αναλογικής που όπως λένε απομειώνει την πολιτική σημασία του δεύτερου γύρου.

Ο δεύτερος λόγος της μεγάλης αποχής είναι ακόμη σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της ΝΔ, το γεγονός ότι «οι πολίτες αισθάνονται ότι έστειλαν ήδη από τον πρώτο γύρο το μήνυμα της εξόδου στο ΣΥΡΙΖΑ»

«Θα πρέπει τέλος να ληφθεί υπόψη ότι σε 6 περιφέρειες οι περιφερειάρχες εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή με αποτέλεσμα οι ψηφοφόροι να έχουν τόσο ισχυρό κίνητρο να προσέλθουν στις κάλπες καθώς αυτές αφορούν μόνο την εκλογή δημάρχου», σημειώνουν.

Θέμα:
Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές 2019 (176)
Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, περιφερειακές εκλογές, νέα, ειδήσεις, ειδήσεις σήμερα, δημοτικές εκλογές αποτελέσματα, δημοτικές εκλογές, αποτελέσματα, αυτοδιοικητικές εκλογές 2019, αυτοδιοικητικές εκλογές, εκλογές 2019, εκλογές, ΝΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK