ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα του κ. Βελόπουλου, ενώ σχολιάζοντας αναφόρές του Γιάνη Βαρουφάκη ότι δεν αποκλείει συνεργασία με τη ΝΔ αντέδρασε χαρακτηριστικά «εμάς μας ρώτησε;» και τόνισε ότι δεν μπορεί να διαχωρίσει τον κ. Βαρουφάκη από τον κ. Τσίπρα.

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο να βρεθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας είτε να υπάρξει άλλη αξιοποίηση ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Έθεσε στόχο στις εκλογές η ΝΔ να σχηματίσει μία ισχυρή κυβέρνηση και επανέλαβε ότι ακόμα και με αυτοδυναμία θα επιδιώξει τις μεγαλύτερες δυνατές συγκλίσεις.

«Σέβομαι τον κ. Βενιζέλο και την κ. Γεννηματά, έχουμε συνεργαστεί. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δείτε τον κ. Βενιζέλο στα ψηφοδέλτιά μας ούτε να δείτε αξιοποίησή του» τόνιζε χαρακτηριστικά.

Σε συνέντευξή του στον ANT1 ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα του κ. Βελόπουλου, ενώ σχολιάζοντας αναφόρές του Γιάνη Βαρουφάκη ότι δεν αποκλείει συνεργασία με τη ΝΔ αντέδρασε χαρακτηριστικά «εμάς μας ρώτησε;» και τόνισε ότι δεν μπορεί να διαχωρίσει τον κ. Βαρουφάκη από τον κ. Τσίπρα.

Δήλωσε ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση συνεργασίας.

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δήλωσε ότι δεν τον αιφνιδίασε καθώς είχε διαπιστώσει σταδιακή, αυξανόμενη εμπιστοσύνη. Το δίλημμα των εκλογών για τον κ. Μητσοτάκη είναι ανάπτυξη ή μιζέρια. 

Προανήγγειλε ότι δεν θα συνεχίσει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις αλλά θα κάνει συζητήσεις, με εξαίρεση μια κεντρική συγκέντρωση. Όπως ανέφερε αυτές οι συγκεντρώσεις είναι η χαρά των σκηνοθετών.

«Πρέπει να πάμε να βρούμε εμείς το λαό και τη νεολαία», σημείωσε και τόνισε πως γκρεμίστηκαν ταμπού σε αυτές τις εκλογές καθώς η ΝΔ ήλθε πρώτη στους νέους και τους δημοσίους υπαλλήλους, ενώ διευκρίνισε πως δεν ίσχυσε το ίδιο με τους ανέργους και θα απευθυνεί και σε αυτούς για να τους πείσει για το πρόγραμμα της ΝΔ.

«Πέραν του απόλυτου ποσοστού μας στις ευρωεκλογές με χαροποίησε ότι γκρεμίστηκε μία σειρά από ταμπού. Ήμασταν πρώτη δύναμη στους νέους, έχουμε δουλειά να κάνουμε για να πείσουμε τους ανέργους» σημείωσε αναφορικά με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων. Ειδικά για την ΕΡΤ τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια εξυγίανσης.

«Χρέος μου μετά από περίοδο έντασης και διχασμού είναι να ενώσω όλους τους Έλληνες. Μακριά από μένα οποιοσδήποτε ρεβανσισμός» τόνισε.

Σημείωσε ότι ετοιμάζεται για ντιμπέιτ αλλά με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και όχι μόνο με τον κ. Τσίπρα.

Σχολιάζοντας την κατάθεση των ποινικών κωδίκων στη Βουλή δήλωσε ότι η ΝΔ θα απέχει μέχρι τις εκλογές, «θα πάμε αύριο να καταγγείλλουμε τη διαδικασία» όπως είπε αλλά το κόμμα δεν θα συμμετάσχει.

Σε ό,τι αφορά το είδος της κυβέρνησης που επιθυμεί υπογράμμισε την παρουσία νέων προσώπων και πρόσθεσε ότι «θα επιδιώξουμε κυβέρνηση που θα κάνει πράξη τη σύνθεση και την ανανέωση. Έχω υπόψιν μου μία οργάνωση κυβέρνησης που να δίνει ευκαιρίες και σε εξωκοινοβουλευτικούς».

Tags:
πρόωρες εκλογές, εκλογές 2019, ευρωεκλογές, εκλογές, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK