15:47 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη σε ακραίους, συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολίτικες μας επιλογές, να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιο μας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε δήλωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της έκθεσης ενισχυμένης εποπτείας της Κομισιόν για την Ελλάδα.

«Μια βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, έχοντας πλήρη επίγνωση του ρίσκου που αναλαμβάνω, είπα την πλήρη αλήθεια στον ελληνικό λαό: Ότι η ψήφος του στις ευρωεκλογές έχει χαρακτήρα εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα όλα όσα είπα τότε, επιβεβαιώνονται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο», τόνισε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα και σε ακραίους, συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, να αμφισβητήσουν τις πολίτικες μας επιλογές, να φέρουν προσκόμματα στο σχέδιο μας» για να δουν «όσοι έβαλαν πλάτη […] στην τσέπη τους τα αποτελέσματα των θυσιών τους».

«Σήμερα έφτασαν στο σημείο να θέσουν ακόμα και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι είχαν να εγείρουν τέτοιο ζήτημα από το 2014.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «επιμένει να μιλά για ανάγκη επιστροφής στο "1 προς 5", στη μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις, ενώ εμείς έχουμε ήδη κατακτήσει το "1 προς 1"».

«Όταν υπάρχουν αυτά τα δεδομένα, είναι λογικό σε ορισμένους να ανοίγει η όρεξη τους και να θέτουν ξανά στο τραπέζι πολιτικές λιτότητας, ακόμη και απολύσεις», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερθείς στις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «το να γνωρίζουμε την πλήρη αλήθεια είναι το πιο κρίσιμο», όπως επίσης και το «να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η χώρα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια χάρη στις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού».

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνο να γυρίσουμε πίσω στις μαύρες μέρες του '12, '13 και '14, στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας», είπε ο πρωθυπουργός και κατέληξε τονίζοντας ότι «μόνος τρόπος να κλείσει αυτός ο δρόμος είναι με την επιλογή του ελληνικού λαού, στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών».

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που ενέκρινε χτες η Κομισιόν, τονίζεται πως η Ελλάδα έκανε καλό ξεκίνημα στη μεταμνημονιακή περίοδο, αλλά τους τελευταίους μήνες έχει επιβραδυνθεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Επίσης, η έκθεση κρούει «καμπανάκι» για τις πιθανές επιπτώσεις των παροχών της κυβέρνησης στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

«Η υιοθέτηση αυτών των νέων μέτρων θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη του συμφωνηθέντος στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα (σ.σ. 3,5%)», επισήμανε η έκθεση.

Από την πλευρά του κύκλοι της ΝΔ απαντούν στα όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας με ένα λακωνικό σχόλιο.

«Ο κ. Τσίπρας είπε σήμερα ότι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. Έχει δίκιο. Μόνο που Τσίπρας και αλήθεια είναι αδύνατον να βρεθούν στην ίδια πρόταση».

 

Tags:
απολύσεις, περικοπές, λιτότητα, εκλογές 2019, εκλογές, Μέγαρο Μαξίμου, Κομισιόν, ΣΥΡΙΖΑ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK