02:27 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο βήμα της ανοικτής συνεδρίασης της 27ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ, βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Η χώρα έχει αναγνωριστεί ως πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης και παράδειγμα καλών πρακτικών. Ήδη έχουμε φτάσει ψηλά, σε συνθήκες εξαιρετικά ανταγωνιστικές. Κι αυτό αποδεικνύεται από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου» επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού, Θανάσης Θεοχαρόπουλος από το βήμα της ανοικτής συνεδρίασης της 27ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ. 

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι αυτό φαίνεται από μία σειρά στοιχείων: «Από την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού πάνω από 35%. Από την ενίσχυση των παγκόσμιων μεριδίων μας. Από τα τουριστικά έσοδα που αγγίζουν υψηλά επίπεδα. Από το ότι η χώρα μας παραμένει ένας πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας σε μια εύθραυστη περιοχή όπως αυτή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου».

Παράλληλα επισήμανε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η Ελλάδα διεκδικεί «έναν τουρισμό περισσότερο ανταγωνιστικό, περισσότερο εξωστρεφή, έναν τουρισμό πρωτοπόρο. Παλεύουμε για λύσεις σε διαχρονικές παθογένειες. Τα μέτρα που πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή θα ωθήσουν περαιτέρω την τουριστική ανάπτυξη».

Την ίδια στιγμή εξέφρασε το δίλημμα των εκλογών, κατά την άποψή του, λέγοντας ότι «οι πολίτες το επόμενο διάστημα θα αποφασίσουν μεταξύ ενός προοδευτικού και ενός συντηρητικού σχεδίου για την χώρα».  

Επιπλέον επιτέθηκε στις «νεοφιλελεύθερες εμμονές που θέλουν την ελαστικοποίηση της εργασίας» και όπως τόνισε, «απαντάμε με τη διεκδίκηση περισσότερων και καλύτερων θέσεων εργασίας».

Tags:
ομιλία, ΣΕΤΕ, υπουργείο Τουρισμού, Τουρισμός, Θανάσης Θεοχαρόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK