17:31 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Νίκος Βούτσης μίλησε για το θέμα των υπαλλήλων στη Βουλή μετά και τον σάλο με μετατάξεις, τονίζοντας ότι «κατά τη διάρκεια της θητείας μας δεν προσελήφθη ούτε ένας μόνιμος υπάλληλος».

Εξηγήσεις επιχείρησε να δώσει ο Νίκος Βούτσης μετά τον σάλο που προκλήθηκε για μετατάξεις υπαλλήλων στη Βουλή.

«Δεν αισθάνομαι ούτε ίχνος ενοχής και ευθύνης για το ότι πρέπει — είτε προσωπικά είτε με τη θεσμική μου ευθύνη είτε ως πλειοψηφία — να είμαστε απολογούμενοι ότι γίναμε ίδιοι και κρατήσαμε το ίδιο καθεστώς που υπήρχε στη Βουλή ως προς το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων», δήλωσε ο κ. Βούτσης, την Παρασκευή, μιλώντας από τα έδρανα του κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Βούτση να ανασταλεί η διαδικασία των μετατάξεων υπαλλήλων στη Βουλή. Πηγές του Μαξίμου ανέφεραν ότι παρότι η διαδικασία «ήταν καθόλα νόμιμη, διαφανής και με διακομματική συναίνεση», αξιοποιήθηκε από τη ΝΔ «για να δημιουργηθούν εντυπώσεις σε ένα κρεσέντο πολιτικής σκοπιμότητας».

Σήμερα, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές 2019, μετά τον σάλο που ξέσπασε για την μετάταξη της κόρης της. «Θέλω μόνο να ζητήσω συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους μου που τους στενοχώρησα», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναστολή των μετατάξεων ζήτησε ο Τσίπρας από τον Βούτση

Κατά την ομιλία του σήμερα στη Βουλή, ο Νίκος Βούτσης αναφέρθηκε εκτενώς σε όλα τα βήματα που έγιναν για να τελειώσει το πελατειακό καθεστώς στη Βουλή και το μόνιμο προσωπικό να προσλαμβάνεται μέσω ΑΣΕΠ, να υπάρχει αξιολόγηση και κρίσεις του προσωπικού, εφαρμογή της κινητικότητας για τους αποσπασμένους, οριζόντιες ανανεώσεις των συμβάσεων ΙΔΟΧ, χωρίς κομματικά κριτήρια και πολιτική σκοπιμότητα, όπως είπε.

Εξήγησε ότι «δώσαμε παρατάσεις» στο σύνολο του προσωπικού στη Βουλή, ώστε να παράγουν έργο και να είναι σε θέσεις που μπορούν να αποδώσουν, αλλά και «να μην υπάρχουν σκιές για αργομισθίες».

Η σχετικά «τακτοποίηση», όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής, έγινε «με συναίνεση άλλων κομμάτων και αξιοκρατικές διαδικασίες» για το σύνολο των υπαλλήλων.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μας δεν προσελήφθη ούτε ένας μόνιμος υπάλληλος στη Βουλή», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Τόνισε πως όσο κι αν συνεχιστεί η «ανθρωποφαγική τακτική», ο ίδιος δεν πρόκειται να διαρρεύσει λίστες ονομάτων εργαζομένων στη Βουλή. Η απάντησή του, όπως είπε, είναι «το αποτύπωμα που αφήνουν οι θεσμικές ρυθμίσεις που πέρασαν στο Κανονισμό και εφαρμόζονται».

«Έγινε μια εξαιρετικά σημαντική προσπάθεια επί 4 χρόνια να αλλάξει ουσιαστικά, με τομές μεταρρυθμιστικές διοικητικού χαρακτήρα, ένα καθεστώς στη Βουλή που, εκ των πραγμάτων, είχε ένα χαρακτήρα απολύτως αμφιλεγόμενο, μεταβατικό, αυθαίρετο», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής.

Πρόσθεσε πως «ό,τι κι αν γίνει, δεν πρόκειται να δώσουμε λίστες. Για να καταλάβει ο καθένας ποιοι αποσπασμένοι, από πού και από πότε, είναι σε αυτή την υπόθεση. Εγώ σέβομαι τον εαυτό μου, τη δημοκρατία, και κυρίως τους ανθρώπους και τις οικογένειες τους».

Αναφερθείς στις αντιδράσεις των τελευταίων ημερών για μετατάξεις υπαλλήλων, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για προσπάθεια να «χαρτογραφηθούν» ορισμένες περιπτώσεις «οι οποίες προφανώς και δεν είναι δυνατό να έχουν απαγορευτικό στο να αξιοποιήσουν τη διαδικασία της κινητικότητας επειδή είναι ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι μάλιστα, μερικοί εξ αυτών, είναι αποσπασμένοι από το 2007 και αρκετοί μετά το 2015. Και έγινε όλος αυτός ο θόρυβος».

«Δεν με ενδιαφέρει ποσώς να γίνει συμψηφισμός. Ο λαός δεν ζήτησε αυτό από εμάς. Ο λαός ζήτησε από όλους μας να γίνει τομή σε όλα αυτά τα ζητήματα, και έγινε», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης

Tags:
διορισμοί, δημόσιοι υπάλληλοι, υπάλληλοι, Βουλή, Αλέξης Τσίπρας, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Νίκος Βούτσης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK