04:09 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στο «στόχαστρο» έβαλε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για διορισμούς στη Βουλή, θέτοντας ερώτημα εάν θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Στην ψήφιση του αφορολόγητου, αλλά και στην υπόθεση μετατάξεων και διορισμών στη Βουλή  συγγενικών προσώπων βουλευτών, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Ψηφίζεται σήμερα η διάταξη για τη μείωση του αφορολόγητου», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Εξαπέλυσε βολές κατά της αντιπολίτευσης τονίζοντάς ότι «δεν περιμέναμε τίποτα άλλο από μια αμήχανη αντίδραση της ΝΔ και του φιλικού της Τύπου» καθώς «έσπευσαν να αποπροσανατολίσουν εστιάζοντας στο γεγονός ότι δήθεν με τη διάταξη καταργούνται τα θετικά αντιμετρά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «τα θετικά αντιμετρά εφαρμόζονται ήδη», αναφέροντας ενδεικτικά, τη μείωση ΕΝΦΙΑ 30% για μικρές περιουσίες, την αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων, το στεγαστικό επίδομα και τη μείωση φόρου επιχειρήσεων 1% ετησίως.

«Η κριτική περί δήθεν κατάργησης των αντιμέτρων και άσφαιρη και παραπλανητική», παρατήρησε ο κ. Τζανακόπουλος.

Πρόσθεσε ότι «τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν επηρεάζουν κατά κανένα τρόπο την δημοσιονομική πορεία της χώρας και δεν παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες».

Αντίθετα, όπως τόνισε, «η αντιφατική κριτική της ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαταράσσει τη δημοσιονομική πορεία της χώρας, φανερώνει τις προσθέσεις της να μην εφαρμόσει τίποτα από όσα υπόσχεται και να καταργήσει τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας».

Τι είπε για μετατάξεις και διορισμούς στη Βουλή

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερθείς στην υπόθεση με τις μετατάξεις και τους διορισμούς στη Βουλή, έκανε λόγο για «προμελετημένο και προκατασκευασμένο άλλοθι».

«Η διαδικασία των μετατάξεων στο ελληνικό κοινοβούλιο ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του κ. Τραγάκη», με βάση τον νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δημοσιοποίησε παράλληλα πόσοι και από ποια κόμματα αξιοποίησαν τη διαδικασία των μετατάξεων:

3 αποσπασμένοι στο γραφείο προέδρου της Βουλής

6 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων του ΣΥΡΙΖΑ

4 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της ΝΔ

4 αποσπασμένοι στην ΚΟ της ΝΔ

3 αποσπασμένοι στο γραφείο αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ

2 αποσπασμένοι στο γραφείο αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ

1 αποσπασμένος στο γραφείο αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων

1 αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου

1 αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα

Αφού ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στη στάση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου που ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, έβαλε στο «στόχαστρο» δύο βουλευτές της ΝΔ.

«Δεν θα συμψηφίσουμε. Αλλά η υποκρισία έχει τα όρια της», παρατήρησε.

«Ο κ. Τραγάκης που εισηγήθηκε να γίνουν οι μετατάξεις στη σχετική διαδικασία στη βουλή, θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το γεγονός ότι στη Βουλή βρίσκονται μόνιμα διορισμένοι η κόρη του, ο γαμπρός του και η νύφη του;» διερωτήθηκε ο κ. Τζανακόπουλος.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον κ. Δημοσχάκη.

«Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Δημοσχάκης, βουλευτής της ΝΔ, που ο γιος του είναι μόνιμα διορισμένος σε υπηρεσία του ελληνικού κοινοβουλίου», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Καταλήγοντας αναρωτήθηκε «εάν τουλάχιστον αυτοί οι δύο θα έχουν την ευθιξία που επέδειξε η κ. Χριστοδουλοπούλου να αναγνωρίσουν το λάθος και να αποσυρθούν από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ ή αν όχι, αναρωτιέμαι αν τουλάχιστον ο κύριος Μητσοτάκης προτίθεται να πράξει όπως ο πρωθυπουργός αποσύροντάς τους από τα ψηφοδέλτια».

Tags:
Αφορολόγητο όριο, Τασία Χριστοδουλοπούλου, διορισμός, διορισμοί, βουλευτές, Νέα Δημοκρατία, Βουλή, Δημήτρης Τζανακόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK