15:44 15 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας, Πάτρικ Σανάχαν. Τι δήλωσε μετά το πέρας της διμερούς συνάντησης.

Τη «μεγάλη πρόοδο» της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας — ΗΠΑ εξέτασαν ο Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Πάτρικ Σανάχαν, οι οποίοι είχαν κατ' ιδίαν συνάντηση στην Ουάσιγκτον.

«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και η σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση επιβεβαιώνει τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ» δήλωσε, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Έλληνας υπουργός, ο οποίος πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη εργασίας στις ΗΠΑ.

«Προφανώς, δε συζητήθηκαν συγκεκριμένα θέματα για το μέλλον, ούτε προέκυψαν δεσμεύσεις, αυτό άλλωστε αποτελεί δουλειά της όποιας Κυβέρνησης προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές» έσπευσε να προσθέσει.

Διευκρίνισε δε, ότι «αναφερθήκαμε στη μεγάλη πρόοδο της σημαντικής αμυντικής συνεργασίας που έχει η Ελλάδα με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τα τελευταία χρόνια».

Και συνέχισε: «Οι σχέσεις μας, η στρατηγική μας σχέση, είναι σε άριστο, σε εξαιρετικό επίπεδο. Του είπα βέβαια και τις ανησυχίες μας και τις θέσεις μας για όλα τα θέματα».

Κάνοντας έναν ευρύτερο απολογισμό της επίσκεψής του στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο κ. Αποστολάκης επεσήμανε ότι «το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν άκρως εποικοδομητικό, καθώς είχα την ευκαιρία να προβάλλω τις εθνικές μας θέσεις και να καταστήσω τους συμμάχους μας κοινωνούς των απόψεών μας για τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας». 

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια του σύντομου διαλόγου που είχε με τον Σανάχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων, ο Έλληνας υπουργός εξήρε τις κοινές επιχειρήσεις των δύο χωρών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ενώ περιέγραψε τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Ουάσιγκτον.

«Ήρθα εδώ για να συζητήσουμε όλα τα θέματα που υπάρχουν σ' αυτή την ευαίσθητη εποχή, αλλά και να αξιολογήσουμε όλα όσα έχουμε επιτύχει έως τώρα» δήλωσε, επιπλέον.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αποστολάκης συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στο 8ο ετήσιο συνέδριο του «EU and Foreign Policy Defence Forum 2019», ενώ συναντήθηκε και με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Τζον Σάλιβαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποστολάκης σε Σανάχαν: Ήρθα εδώ να αξιολογήσουμε όσα έχουμε πετύχει

Σχετικά:

Αποστολάκης σε Σανάχαν: Ήρθα εδώ να αξιολογήσουμε όσα έχουμε πετύχει
Ο Αποστολάκης «καρφώνει» τη Ρωσία στις ΗΠΑ: Χρησιμοποιεί την Τουρκία ως εργαλείο
Αποστολάκης: Ανησυχώ για την προβληματική στάση της Τουρκίας
Αποστολάκης: Στόχος η μείωση της έντασης στο Αιγαίο
Αποστολάκης για Τουρκία: Επιδιώκουμε την ειρήνη, διαφυλάσσοντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα
Tags:
άμυνα, αμυντική συνεργασία, υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, ΝΑΤΟ, Πάτρικ Σάναχαν, Ευάγγελος Αποστολάκης, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK