15:09 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για «ακατανόητη απόφαση να εκπαραθυρώσουν τον κ. Βενιζέλο» μιλάει ο Νίκος Φίλης, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας ότι η εξήγηση βρίσκεται στο ότι «στις εκλογές που έρχονται το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει με βαριά ήττα».

Πιστεύω ότι μπορούμε να «μηδενίσουμε το κοντέρ, σημειώνει ο Νίκος Φίλης, εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

Ο βουλευτής Α' Αθήνας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνει συγκεκριμένα ότι «εν όψει των εθνικών εκλογών και με το απόθεμα της κριτικής και του θυμού να έχει μειωθεί -δεν λέω, εκτονωθεί- μειώνοντας τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνοντας την αποχή, τα ποσοστά της ΝΔ αλλά και μικρότερων σχηματισμών, πιστεύω ότι μπορούμε να ''μηδενίσουμε το κοντέρ''». 

«Να σταθούμε μπροστά στους πολίτες, όχι με τις ''σφεντόνες'' μιας επιλεκτικής πολιτικής καλών προθέσεων που στις ευρωεκλογές διαστρεβλώθηκε από ένα γιγάντιο μιντιακό σύστημα ως ''επιδοματική''», λέει, «αλλά με τα ''βαριά όπλα'' του απολογισμού ενός τεράστιου έργου σε πολλούς τομείς και κυρίως με το πρόγραμμά μας και το στρατηγικό μας σχέδιο για την οριστική έξοδο από την κρίση».

Σε σχέση με τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ο ίδιος κάνει λόγο για «ακατανόητη απόφαση να εκπαραθυρώσουν τον κ. Βενιζέλο, κρατώντας, όμως, ακέραιη την δική του πολιτική σύλληψη περί ''στρατηγικής ήττας'' της Αριστεράς».

«(...)Γιατί να διώξουν τον κ. Βενιζέλο που ως εμπνευστής της και κλάσεις πιο ικανός από την κυρία Γεννηματά την εκφωνεί καλύτερα, αναρωτήθηκα. Νομίζω, ότι, η απάντηση είναι μάλλον απλή και πέρα από ''στρατηγήματα'' περί μείωσης του συσχετισμού μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές που έρχονται το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει με βαριά ήττα και η υπό την κυρία Γεννηματά ηγετική ομάδα, απαλλάσσεται από ένα πρόσωπο του βεληνεκούς του κ. Βενιζέλου, ώστε, να μην τεθεί θέμα μετεκλογικής αμφισβήτησής της», επισημαίνει.

Παράλληλα, ο ίδιος σε ερώτηση πώς προσεγγίζει το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, απαντά: «Με συμπάθεια προς τον ίδιο και με πολλή αγάπη προς τους ψηφοφόρους που τον ψήφισαν στις ευρωεκλογές για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους, οι οποίοι τώρα, μαζί με χιλιάδες άλλους προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες από τον κόσμο της αποχής και της διαμαρτυρίας, επιστρέφουν μαζικά και θα στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές». 

Tags:
Γιάνης Βαρουφάκης, ΚΙΝΑΛ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ΣΥΡΙΖΑ, εκλογές 2019, εκλογές, Νίκος Φίλης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK