15:09 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας κυρίως σε οικονομικά ζητήματα επέκρινε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Επικίνδυνη» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος την πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία, μιλώντας στο ΑΝΤ1.

Όπως εξήγησε η Νέα Δημοκρατία στοχεύει σε μια μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων που αναμένεται να εκτινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα.

«Οι φοροελαφρύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι στοχευμένες και αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών. Η ΝΔ στο πρόγραμμά της αναφέρει μείωση 8% του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων. Αυτό μεταφράζεται σε ένα κόστος 2 - 2,5 δισ. ευρώ, το οποίο θα σημάνει τίναγμα στον αέρα του προϋπολογισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παράλληλα, ανέλυσε τους τέσσερις πυλώνες του προγράμματος που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός για την επόμενη τετραετία.

Όπως είπε, ο πρώτος πυλώνας αφορά την εργασία και προβλέπει τη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας με αυξημένους μισθούς.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά το φορολογικό σχέδιο της κυβέρνησης που συμπεριλαμβάνει στοχευμένες φοροελαφρύνσεις.

Παράλληλα σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Τζανακόπουλος ο τρίτος πυλώνας αφορά ένα αποτελεσματικότερο κράτος.

Τέλος, ο τέταρτος πυλώνας αφορά το κοινωνικό κράτος, την υγεία, την παιδεία και την πρόνοια.

«Εμείς θεωρούμε ότι για την ανάπτυξη χρειάζονται καλύτεροι μισθοί και κοινωνική συνοχή. Η ΝΔ βασίζεται σε φιλελεύθερες θέσεις, θεωρεί ότι χρειάζεται συγκράτηση του μισθολογικού κόστους, ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας, φοροελαφρύνσεις των επιχειρήσεων και ότι αν γίνουν αυτά θα μεγαλώσει η πίτα και θα ευνοήσει την κοινωνία. Πρόκειται για δύο διαφορετικά ιδεολογικά και πολιτικά προγράμματα» σχολίασε ακόμη.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τόνισε είναι μια ευκαιρία ώστε να «δούμε πού σφάλαμε».

Ακόμη έκανε λόγο για μια σημαντική μάχη που ωστόσο, όπως είπε, δεν θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει.

«Εμείς κρατήσαμε όρθια την κοινωνία με πολιτικές στήριξης της πλειοψηφίας και θα καταγραφεί ιστορικά μία πολύ μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης ότι έβαλε τέλος στα μνημονιακά προγράμματα», σημείωσε.

Tags:
Φορολογία, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, πυλώνας, Κυβέρνηση, Δημήτρης Τζανακόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK