ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Την άποψη του Κώστα Σημίτη περί κινδύνου για νέο επεισόδιο από την Τουρκία όπως συνέβη στα Ίμια, κλήθηκε να σχολιάσει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόκλησης από την Τουρκία ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, όπως συνέβη στα Ιμία.

Ο κ. Κατρούγκαλος κλήθηκε να σχολιάσει την άποψη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ο οποίος σε άρθρο του σε εφημερίδα αναφέρθηκε σε κίνδυνο για νέα Ιμία.

«Το θέμα των νέων Ιμίων δεν υφίσταται με την έννοια της προσδοκίας ενός νέου θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο. Ούτε η άλλη πλευρά επιδιώκει να υπάρξει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο», δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε πως η Τουρκία επιδιώκει την κλιμάκωση της έντασης και ειδικά στην Κύπρο, ενώ η στρατηγική της είναι να προσπαθεί να «γκριζάρει» περιοχές.

Ωστόσο, ο ίδιος εκτιμά πως η στρατηγική αυτή δεν εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο, διότι όπως είπε αφενός η Άγκυρα δεν έχει τέτοια πρόθεση και αφετέρου λόγω διεθνούς απομόνωσης.

«Ποτέ δεν ήταν τόσο απομονωμένη διεθνώς η Τουρκιά και τόσο ενισχυμένο το δικό μας διεθνές, διπλωματικό κύρος», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.

Παρόλα αυτά, παραδέχτηκε ότι «χρειάζεται εγρήγορση» και πως «πάντα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί απέναντι σε ένα μεγάλο γείτονα με αναθεωρητική πολιτική».

Tags:
Κώστας Σημίτης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Ίμια, Κύπρος, Αιγαίο, Τουρκία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK