ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το πρόγραμμα θα είναι κοστολογημένο και τεκμηριωμένο, θα εναρμονίζεται με τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις και θα δίνει έμφαση στην εμβάθυνση της νέας οικονομικής πολιτικής που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2018.

Το συνολικό πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει το βράδυ ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο εκδήλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, παρόντες στην εκδήλωση που ξεκινάει στις 20:00 θα είναι οι υπουργοί Αλέξης Χαρίτσης, Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, καθώς και ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το πρόγραμμα θα είναι κοστολογημένο και τεκμηριωμένο, θα εναρμονίζεται με τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις και θα δίνει έμφαση στην εμβάθυνση της νέας οικονομικής πολιτικής που ξεκίνησε την επομένη της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται σε στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις σε χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, περαιτέρω αυξήσεις στους μισθούς και νέες θέσεις εργασίας καθώς και ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνικής ασφάλισης.

Οι τέσσερις πυλώνες στους οποίους θα βασίζεται το πρόγραμμα είναι, αφενός η ανάπτυξη για όλους, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οι νέες ποιοτικές δουλειές με αυξημένους μισθούς, καθώς επίσης η δικαιότερη φορολογία, δημοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος και αλληλεγγύη και ασφάλεια για την κοινωνία.

Για κάθε πυλώνα θα υπάρχει περιγραφή για το τι παρέλαβε η κυβέρνηση το 2015, τι έγινε και ποιες είναι οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για άμεση υλοποίηση μέχρι το 2023 και τι ζητά από τους πολίτες με την ψήφο τους να αποτρέψει.

Τέλος ο κ. Τσίπρας θα επικεντρώσει την ομιλία του στις 12 πιο εμβληματικές δεσμεύσεις για υλοποίηση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα από την επομένη των εθνικών εκλογών.

Tags:
πρόωρες εκλογές, Πρόγραμμα, εκλογές 2019, εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK