ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

«Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στις 26 Μαΐου ανάγκασε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή το αίτημα που διατύπωσε επισήμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για διάλυση της Βουλής και διενέργεια πρόωρων εκλογών.

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ τονίζει ότι ο ελληνικός λαός «στις 7 Ιουλίου και πάλι με την ψήφο του θα ολοκληρώσει την πολιτική αλλαγή που τόσο χρειάζεται η χώρα, για να έρθει επιτέλους η ανάπτυξη και η ευημερία σε όλους τους Έλληνες».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετά από τις ευρωεκλογές δημιουργήθηκε μία συνθήκη που θα οδηγούσε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με δεδομένο ότι η θητεία της κυβέρνησης έληγε τον Σεπτέμβριο και κάτι τέτοιο - όπως είπε ο πρωθυπουργός - εγκυμονούσε κινδύνους για την ομαλή πορεία της οικονομίας. Για τον λόγο αυτό «έχοντας πλήρη την αίσθηση της ευθύνης ζητώ να προκηρυχθούν εκλογές για την ανανέωση της λαϊκής εντολής», πρόσθεσε.

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού θα κινδύνευαν. Γι' αυτό ζητώ εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας τονίζοντας πως δεν πρέπει να διαταραχθεί ο ενάρετος κύκλος, στον οποίο έχει μπει η οικονομία.

​Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά του έκανε δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού. Όπως είχε ανακοινώσει προ ημερών ο πρωθυπουργός, οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου.

Θα ακολουθήσει η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για τη διάλυση της Βουλής, το οποίο θα θυροκολληθεί στο Κοινοβούλιο.

Σχετικά:

Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας, ζήτησε πρόωρες εκλογές (Βίντεο)
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία παρουσιάζει απόψε ο Τσίπρας
Tags:
Προεδρικό Μέγαρο, Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, πρόωρες εκλογές, βουλευτικές εκλογές 2019, ευρωεκλογές 2019, εκλογές 2019, εκλογές, Νέα Δημοκρατία, ΝΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK