18:37 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Κυριάκος Μητσοτάκης

Ξεμπλοκάρισμα της επένδυσης στο Ελληνικό από την πρώτη εβδομάδα θέλει ο Μητσοτάκης

© Φωτογραφία : Konstantinos Tsakalidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Θα δεσμευτεί ότι θα υπογραφούν οι δύο υπουργικές αποφάσεις που υπολείπονται για να ξεμπλοκάρει η επένδυση, ως ένα παράδειγμα του τρόπου που θα λειτουργεί η κυβέρνησή του απέναντι στη γραφειοκρατία.

Τη δέσμευση ότι από την πρώτη κιόλας εβδομάδα θα ξεμπλοκαριστεί η επένδυση στο Ελληνικό θα αναλάβει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε ομιλία που θα δώσει στην Πάτρα για την ανάπτυξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης θα δεσμευτεί ότι θα υπογραφούν οι δύο υπουργικές αποφάσεις που υπολείπονται για να ξεμπλοκάρει η επένδυση, ως ένα παράδειγμα του τρόπου που θα λειτουργεί η κυβέρνησή του απέναντι στη γραφειοκρατία.

Όπως τονίζουν πηγές της Πειραιώς, στο επίκεντρο της ομιλίας θα τεθεί το ζήτημα της δημιουργίας νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Η αποψινή εκδήλωση είναι η πρώτη από τις θεματικές ομιλίες που έχει δεσμευτεί ο κ. Μητσοτάκης ότι θα αντικαταστήσουν τις κομματικές συγκεντρώσεις.

Σε αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα περιγράψει τα τέσσερα μέτρα άμεσης εφαρμογής προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της ισχυρής ανάπτυξης.

Η άμεση μείωση των φόρων και η θεσμοθέτηση πρόσθετων κινήτρων για την προσέλκυση επενδύσεων είναι από τις πρώτες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης.

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι ακόμα το άμεσο χτύπημα της γραφειοκρατίας με συγκεκριμένα εργαλεία, όπως η ηλεκτρονική υπογραφή που θα καθιερωθεί για πολίτες και επιχειρήσεις για να πάψουν να ταλαιπωρούνται από γραφείο σε γραφείο.

Κλειστές προθεσμίες για τις αδειοδοτήσεις επενδύσεων που θα επιβλέπονται απ' το ίδιο το Πρωθυπουργικό Γραφείο.

Δεσμευτικά γρήγορη εκδίκαση υποθέσεων που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε ειδικά τμήματα δικαστηρίων.

Στόχος είναι επίσης η άμεση ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της σταδιακής αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στον τρόπο λειτουργίας του κράτους

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Μητσοτάκης θα αναφέρει ότι «δεν μπορεί να γίνεται δεκτό τον 21ο αιώνα να "ανακαλύπτεται" ξαφνικά ένα δάσος μέσα σε μία έκταση του Ελληνικού που για 60 χρόνια ήταν αεροδρόμιο, καθυστερώντας μία επένδυση αιχμής. Ούτε βεβαίως, να κηρύσσεται αρχαιολογικός χώρος ολόκληρος ο Πειραιάς, όταν είναι έτοιμος να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου».

Tags:
πρόωρες εκλογές, εκλογές 2019, εκλογές, γραφειοκρατία, επενδύσεις, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK