12:23 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα άσκησε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά από το βήμα του συνεδρίου «Άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα».

Για «κυνισμό που δεν έχει όρια» κατηγόρησε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας πως θα πάρει την απάντηση των πολιτών στις κάλπες.

«Έχει όμως ιδιαίτερη αξία να επισημάνω κάτι από τη χθεσινή του ομιλία, ούτε λέξη για επενδύσεις. Έχει αλλεργία, ορκισμένος εχθρός. Ούτε λέξη για τις μεγάλες επενδύσεις που δεν άφησε να προχωρήσουν. Ούτε λέξη για το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που συνεχώς κουτσουρεύει. Ούτε λέξη για τους χαμένους πόρους του ΕΣΠΑ λόγω της χαμηλής απορροφητικότητας. Ούτε λέξη για την ανάπτυξη που με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καρκινοβατεί», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Γεννηματά.

Παράλληλα, η κα Γεννηματα σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εχθρική αντιμετώπιση στις επενδύσεις καθώς και δεν έκανε τίποτα για να αντιμετωπίσει τη γραφειοκρατία και άλλα κωλύματα.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι είναι ώρα να εξαλειφθούν οι αβεβαιότητες, και υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις γι' αυτό.

«Η πρώτη: Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Που εκφράζεται με την αναγκαία εθνική συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, τη Συνταγματική Αναθεώρηση, την αλλαγή του εκλογικού νόμου με ένα δίκαιο σύστημα που δίνει βιώσιμες κυβερνήσεις. (...). Η δεύτερη: Ένα προοδευτικό αξιόπιστο σχέδιο με Ελληνική ιδιοκτησία για τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος.(...) Η τρίτη: Να πάρουμε ξανά τον έλεγχο του Υπερταμείου, μετατρέποντάς το σε Ταμείο Αξιοποίησης της Εθνικής Περιουσίας». 

Η κ. Γεννηματά παράλληλα επέκρινε την αναπτυξιακή πολιτική της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι δεν διαθέτει συνολικό σχέδιο.

Όπως επισημαίνει η οριζόντια μείωση των φόρων δεν θα φέρει αυτόματα την ανάπτυξη και πολλοί θα αυξήσουν μόνο τα κέρδη τους, αλλά και την κατανάλωση.

Σημείωσε ακόμη ότι θα είναι δραματικό αν, παρά τις επενδύσεις, δεν μειωθούν οι κοινωνικές ανισότητες.

«Γι' αυτό η πολιτική προσέλκυσης των επενδύσεων, η αναπτυξιακή στρατηγική γενικότερα, πρέπει να συνδυάζεται με τη σταδιακή και παράλληλη εφαρμογή ενός προγράμματος αποκατάστασης, βελτίωσης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, αναστήλωσης του Κοινωνικού Κράτους, αύξησης της απασχόλησης με σταθερές και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Αυτό απαιτεί τη στενή συνεργασία όλων μας. Κράτους, ιδιωτικού τομέα, εργαζομένων», ξεκαθάρισε.

Tags:
επενδύσεις, Φώφη Γεννηματά, Αλέξης Τσίπρας, ΚΙΝΑΛ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK