14:36 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Θυροκολλήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Κοινοβούλιο το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών στις 7 Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα, η 17η Ιουλίου είναι η ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής.

Με τη θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος, ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος.

Θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής
© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
Θυροκολλήθηκε το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής

Το Προεδρικό Διάταγμα θυροκόλλησε ο φρούραρχος της Βουλής Κωνσταντίνος Κυριαζόπουλος.

«Διαλύουμε τη Βουλή της ΙΖ΄ Περιόδου Προεδρευόμενης Δημοκρατίας, καλούμε τους εκλογείς για την εκλογή Βουλευτών την 7η  Ιουλίου 2019, ημέρα Κυριακή, και συγκαλούμε τη Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές την 17η Ιουλίου 2019,  ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00», τονίζεται στο Προεδρικό Διάταγμα που φέρει την υπογραφή του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.

Τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μετά από τις ευρωεκλογές δημιουργήθηκε μία συνθήκη που θα οδηγούσε σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, με δεδομένο ότι η θητεία της κυβέρνησης έληγε τον Σεπτέμβριο και κάτι τέτοιο - όπως είπε ο πρωθυπουργός - εγκυμονούσε κινδύνους για την ομαλή πορεία της οικονομίας. Για τον λόγο αυτό «έχοντας πλήρη την αίσθηση της ευθύνης ζητώ να προκηρυχθούν εκλογές για την ανανέωση της λαϊκής εντολής», πρόσθεσε.

«Οι θυσίες του ελληνικού λαού θα κινδύνευαν. Γι' αυτό ζητώ εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας τονίζοντας πως δεν πρέπει να διαταραχθεί ο ενάρετος κύκλος, στον οποίο έχει μπει η οικονομία.

​Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πλευρά του έκανε δεκτό το αίτημα του πρωθυπουργού.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σχετικά:

Στον Παυλόπουλο ο Τσίπρας, ζήτησε πρόωρες εκλογές (Βίντεο)
Tags:
Προκόπης Παυλόπουλος, Αλέξης Τσίπρας, βουλευτικές εκλογές 2019, εκλογές 2019, εκλογές, πρόωρες εκλογές, Βουλή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK