00:45 11 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε δήλωσή του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει ότι η συμπληρωματική δήλωση - αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή προκαλεί σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα.

Να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Novartis ζητεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά αφορμή όσα επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος προχώρησε και σε βαρύτατες καταγγελίες για την πολύκροτη υπόθεση.

Σε δήλωσή του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει ότι «η σημερινή συμπληρωματική δήλωση - αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, πέρα από το συγκλονιστικό ουσιαστικό περιεχόμενό της που πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος, προκαλεί και μια σειρά από κρίσιμα δικονομικά ζητήματα».

Όπως αναφέρει, «πρώτον γίνεται πλέον ρητή αναφορά σε μέλος της κυβέρνησης, άρα η σχετική δικογραφία πρέπει να διαβιβαστεί αμελλητί στη Βουλή. Εννοείται ότι θα επιληφθεί η νέα Βουλή που θα εκλεγεί στις 7 Ιουλίου και συγκαλείται στις 17 Ιουλίου».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «δεύτερον, η κατά το πραγματολογικό μέρος προσωπική συμμετοχή του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης και της κας Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής και η προτεινόμενη από αυτόν κλήτευση των ως μαρτύρων σε οποιαδήποτε σχετική ποινική ή πειθαρχική προδικασία, θέτει ζήτημα αποχής των συγκεκριμένων προσώπων από τις ποινικές/ δικονομικές και πειθαρχικές αρμοδιότητες της θέσης που κατέχουν».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Αγγελής εξαπολύει βαριές καταγγελίες κατά κυβερνητικού στελέχους που δραστηριοποιείται στη δικαιοσύνη που φέρει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν». Παράλληλα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου καλεί να καταθέσει για την πολύκροτη υπόθεση η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, και οι εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ο κ. Αγγελής καταγγέλλει, επίσης, σοβαρές παραβάσεις στις έρευνες για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Σε δήλωσή του, λίγη ώρα αργότερα, ο Μιχάλης Καλογήρου τόνισε πως «τα μόνα ζητήματα που μου είχε θέσει ήταν η άποψή του σε σχέση με δημοσιεύματα» καθώς και η νομική του άποψη για τη συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών.

«Όσον αφορά τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή τού κ. Αγγελή τα μόνα ζητήματα που μου είχε θέσει ήταν η άποψή του σε σχέση με δημοσιεύματα, καθώς και η προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών. Οποιαδήποτε άλλωστε ενημέρωσή μου, επιτρέπω να αφορά μόνο αντικείμενα που εμπίπτουν στα καθήκοντά μου, προκαλώντας πάντοτε ακόλουθα τη νόμιμα προβλεπόμενη διαδικασία», επισήμανε ο κ. Καλογήρου.

Σχετικά:

Τι απαντά ο Καλογήρου στις καταγγελίες Αγγελή για τη Novartis και τη δράση του «Ρασπούτιν»
Καταγγελίες από τον Αγγελή για τους χειρισμούς στη Novartis: Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο Ρασπούτιν
Νέες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis: Τι εξετάζουν οι έρευνες που διέταξαν Άρειος Πάγος, Καλογήρου
Tags:
Άρειος Πάγος, Ιωάννης Αγγελής, Μιχάλης Καλογήρου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK