01:48 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Το πρώτο βήμα έγινε στις ευρωεκλογές, στις εθνικές θα γίνει το πιο αποφασιστικό

© Φωτογραφία : Πλεύση Ελευθερίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ανέφερε ως άμεσες κοινοβουλευτικές ενέργειες την άμεση διαγραφή του δημόσιου χρέους με την ενεργοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας, δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη συγκρότηση επιτροπής για την ακύρωση της, άμεση ενεργοποίηση των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας και του πορίσματος για τη Siemens.

Αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου εμφανίστηκε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου που απέκλεισε κατηγορηματικά μετεκλογικές συνεργασίες με ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ. «Όχι» όμως είπε και σε οποιαδήποτε συνεργασία με το κόμμα «ΜέΡΑ25» του Γιάνη Βαρουφάκη, κάνοντας λόγο για «αγεφύρωτες διαφορές».

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου σύμφωνα με το ΑΜΠΕ «ήρθε η ώρα των λίγων» εκτιμώντας ότι το κόμμα της, που στις ευρωεκλογές έλαβε 90.800 ψήφους περίπου και ποσοστό 1,61%, τουλάχιστον θα διπλασιάσει τα ποσοστά του στις εθνικές εκλογές και θα μπει στη Βουλή.

Απηύθυνε κάλεσμα στους «καθαρούς και χαμογελαστούς ανθρώπους, που θέλουν μια καθαρή ανεξάρτητη φωνή στη Βουλή», ενώ ανέδειξε ως βασικό σύνθημα το «Δεν κοιτάμε ούτε αριστερά ούτε δεξιά, κοιτάμε μπροστά».

Μεταξύ άλλων επέκρινε το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αν οι σημερινοί κυβερνώντες ισχυρίζονται ότι είναι οι πολλοί τότε εννοούν ότι εμείς είμαστε οι λίγοι των καθαρών και των αποφασισμένων ανθρώπων. Γιατί εμείς θέλουμε λίγους, καθαρούς, καλούς, δοκιμασμένους υποψηφίους. Γι’ αυτό, την ώρα που άλλοι συγκροτούν ψηφοδέλτια παραγεμίζοντας τα με διάφορους μαϊντανούς της πολιτικής, εμείς φτιάχνουμε ψηφοδέλτια λίγων και αποφασισμένων. Γιατί δεν πάμε να εξαπατήσουμε τον κόσμο για να μας ψηφίσει. Πάμε να τον πείσουμε να μας εμπιστευτεί».

Σε σχέση με το πρόγραμμα του κόμματός της, ανέφερε ως άμεσες κοινοβουλευτικές ενέργειες την άμεση διαγραφή του δημόσιου χρέους με την ενεργοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας, δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη συγκρότηση επιτροπής για την ακύρωση της, άμεση ενεργοποίηση των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας και του πορίσματος για τη Siemens.

Tags:
πρόωρες εκλογές, εκλογές 2019, εκλογές, Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK