13:57 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι εξαγωγές και η εξωστρέφεια αποτελούν τον κεντρικό βραχίονα του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια θα σαρωθούν και επιτέλους η ελληνική επιχειρηματικότητα θα αφεθεί ελεύθερη να δημιουργεί προστιθέμενη αξία, πλούτο και κυρίως πολλές νέες δουλειές», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Export Summit στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι το κόμμα του θα στηρίξεις τις επενδύσεις με αποκατάσταση της ρευστότητας.

Περιέγραψε, δε, τις εξαγωγές και εξωστρέφεια ως τον κεντρικό βραχίονα του οικονομικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Με αφορμή τις κατηγορίες που εξαπέλυσε σε βάρος του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι είναι αυτονόητο πως θα τηρείται απαρέγκλιτα η εργατική νομοθεσία.

Τόνισε επιπλέον ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να ενθαρρυνθούν από το κράτος να δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους.

Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ των έργων σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για τη δημιουργία νέων σχολείων.

Μίλησε, δε, για αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και αναφέρθηκε στο brand Μακεδονία, τονίζοντας πως αποτελεί προτεραιότητα η ανάδειξή του μέσα από μία καλά οργανωμένη διεθνή εκστρατεία επικοινωνίας σε ολόκληρο τον κόσμο «για την ανάδειξη της πραγματικής Μακεδονίας, της αληθινής Μακεδονίας, της αυθεντικής Μακεδονίας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου «οι πολίτες έστειλαν ένα πρώτο βροντερό μήνυμα ελπίδας». «Έβαλαν όμως μόνο την πρώτη μονογραφή για την πολιτική αλλαγή. Στις 7 Ιουλίου τους ζητώ να βάλουν την οριστική υπογραφή τους», συμπλήρωσε.

Επέμεινε, δε, ότι χρειάζεται μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση. «Μόνο έτσι στις 8 Ιουλίου θα είναι μια πραγματική αυτοδύναμη χώρα», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ και τόνισε: «Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες θα αποφασίσουν αν η χώρα θα μπει σε νέες περιπέτειες ή θα προχωρήσει μπροστά».

Σχετικά:

Μητσοτάκης: Μεταξύ ενός επιδόματος και μιας καλής θέσης εργασίας, προτιμώ το δεύτερο
Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Πάτρα: Τσίπρας, Μητσοτάκης και Παπανδρέου υποψήφιοι στην Αχαΐα
Επταήμερη εργασία: Η δήλωση Μητσοτάκη, τα βίντεο που κυκλοφόρησαν και τα εκατέρωθεν πυρά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Μητσοτάκης: Κίνητρα για επενδύσεις και λιγότεροι φόροι
Στη διεύθυνση του ΣΕΠΕ ο Τσίπρας: «Δίνεται μάχη για να τηρείται η νομιμότητα στην εργασία»
Tags:
βουλευτικές εκλογές, εκλογές 2019, εκλογές, Μακεδονία, εξαγωγές, Θεσσαλονίκη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΝΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK