12:27 01 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα εκτελεί ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, θα εκτελεί χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.

Η θητεία του κ. Κρέτσου θα διαρκέσει μέχρι τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ο κ. Κρέτσος αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Προτού αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού, τον Αύγουστο του 2018, ο κ. Κρέτσος διετέλεσε γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.

Είναι διδάκτωρ Εργασιακών Σχέσεων και μέχρι το διορισμό του ως γενικού γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (2015), κατείχε τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή εργασιακών σχέσεων και διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων στο Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς (Σχολή Οικονομικών Επιστημών, Τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων και Οργανωσιακής Συμπεριφοράς).

Νωρίτερα στη σταδιοδρομία του εργάστηκε στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος και στο Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας, ως εθνικός απεσταλμένος της Ελλάδας.

Στο παρελθόν, έχει συμμετάσχει σε διάφορα Ευρωπαϊκά ερευνητικά και ακαδημαϊκά προγράμματα, καθώς και σε συμβουλευτικές δράσεις σχετικές με τη διαμόρφωση πολιτικής στους τομείς των εργασιακών σχέσεων, τα κοινωνικά δικαιώματα κ.α.

Το 2015 εκδόθηκαν τα βιβλία του «Ριζοσπαστικά Συνδικάτα στην Ευρώπη & το Μέλλον της Συλλογικής Εκπροσώπησης», καθώς και η έκδοση «Νέοι Εργαζόμενοι και Συνδικάτα».

Τον Μάρτιο 2015 ανέλαβε τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Τον Σεπτέμβριο 2016 εκλέχτηκε μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Από τον Δεκέμβριο 2016 έως και τον Αύγουστο του 2017 είχε αναλάβει παράλληλα και τα καθήκοντα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Τον Αύγουστο του 2018 ορίστηκε Υφυπουργός στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Σχετικά:

Νέα ονόματα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ: Στην Α' Θεσσσαλονίκης ο Ζουράρις
Δημοσκόπηση της MRB: Το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Αυτό είναι το νέο λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ
Επταήμερη εργασία: Η δήλωση Μητσοτάκη, τα βίντεο που κυκλοφόρησαν και τα εκατέρωθεν πυρά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ
Εκλογές 2019: Οι υποψήφιοι που ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ
Tags:
Λευτέρης Κρέτσος, εκλογές 2019, βουλευτικές εκλογές 2019, εκλογές, Μέγαρο Μαξίμου, ΣΥΡΙΖΑ, Κυβέρνηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK