11:02 09 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Επικίνδυνους σχεδιασμούς κατά του Ιράν καταλογίζει στις Ηνωμένες Πολιτείες το Κομμουνιστικό Κόμμα, ζητώντας άμεσα το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

Την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. ζητεί με ανακοίνωσή του το Κομμουνιστικό Κόμμα, ενώ επισημαίνει επιπλέον πως πρέπει να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα, με φόντο την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει ότι «οι τελευταίες επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια, που έπλεαν στον Κόλπο του Ομάν, δυναμιτίζουν για μια ακόμη φορά τις εξελίξεις γύρω από το Ιράν».

Το ΚΚΕ τονίζει πως οι ΗΠΑ, «σαν έτοιμες από χθες», στοχοποιούν το Ιράν και συγκεντρώνουν νέες στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή.

Όπως σημειώνει ο Περισσός, «η επιθετικότητα των ΗΠΑ κατά του Ιράν κλιμακώθηκε τους τελευταίους μήνες, με το εμπάργκο στις εξαγωγές πετρελαίου, τις πιέσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, που συνδυάζονται με απειλές και σχεδιασμούς του Ισραήλ για βομβαρδισμό Ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ στην περιοχή, χωρίς άλλο, συνδέονται με τη διαπάλη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τον έλεγχο της ενέργειας, τους δρόμους περάσματος της ενέργειας και των εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών, τα γεωπολιτικά “στηρίγματα”, που διαθέτει κάθε φορά η κάθε δύναμη».

Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η όξυνση της κατάστασης γύρω από το Ιράν δεν προμηνύει τίποτα καλό για τους λαούς.

Κατηγορεί επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και «όλα τα κόμματα που στηρίζουν τη “στρατηγική συνεργασία” με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ και την ενεργή συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ» ότι «είναι έκθετα, γιατί με τη στάση τους θέτουν το λαό μας σε μεγάλους κινδύνους».

Καταλήγοντας ο Περισσός σημειώνει πως «είναι ανάγκη τώρα να δυναμώσει η φωνή του ΚΚΕ, που απαιτεί καμιά συμμετοχή, καμία εμπλοκή της χώρας μας στους αμερικανο-νατοϊκούς σχεδιασμούς, που εκτυλίσσονται και σε βάρος του λαού του Ιράν και άλλων λαών της περιοχής».

Σχετικά:

Η Μόσχα καταδικάζει το περιστατικό στο Ομάν ανεξάρτητα του ποιος ευθύνεται
Ο Τραμπ κατηγορεί το Ιράν για την επίθεση στα τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν
Εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου μετά τις εκρήξεις σε τάνκερ στο Ομάν
Βίντεο με τα μέλη του πληρώματος που διασώθηκαν από το τάνκερ Front Altair
Αναβρασμός στη Μέση Ανατολή μετά τις εκρήξεις σε τάνκερ στον Κόλπο του Ομάν (Live)
Τραμπ: Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε και το Ιράν είναι έτοιμοι για συμφωνία
Χαμενεΐ: Οι ΗΠΑ δεν θα μπορούσαν να κάνουν τίποτα, ακόμη και αν θέλαμε να έχουμε πυρηνικά
Tags:
ΝΑΤΟ, στρατιωτικές βάσεις, βάσεις, Περισσός, Πετρέλαιο, δεξαμενόπλοιο, τάνκερ, Ομάν, Ιράν, ΗΠΑ, ΚΚΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK