15:16 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει επανειλημμένα το ζήτημα του τηλεοπτικού ντιμπέιτ, ζητώντας αυτό να γίνει μεταξύ των δύο αρχηγών, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η ΝΔ τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής ντιμπέιτ με όλους του πολιτικούς αρχηγούς.

Την άμεση σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, με αντικείμενο τη διεξαγωγή ντιμπέιτ και τους όρους προβολής των κομμάτων στα μέσα ενημέρωσης εν όψει των εκλογών, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Έφη Αχτσιόγλου έστειλε σχετική επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκη.

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα της διεξαγωγής ντιμπέιτ βρέθηκε στο επίκεντρο κόντρας πηγών του ΣΥΡΙΖΑ και κύκλων της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει επανειλημμένα το ζήτημα του τηλεοπτικού ντιμπέιτ, ζητώντας αυτό να γίνει μεταξύ των δύο αρχηγών, Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ η ΝΔ τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής ντιμπέιτ με όλους του πολιτικούς αρχηγούς.

Όπως επεσήμαναν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, το ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς είθισται πάντα πριν από τις εθνικές εκλογές «και επ' αυτού η ΝΔ αναμένει μια απάντηση από το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ντιμπέιτ ανάμεσα στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη δεν πρόκειται να γίνει».

Στο σχόλιο των πηγών της ΝΔ έσπευσαν να απαντήσουν κύκλοι της Κουμουνδούρου, υπενθυμίζοντας χθεσινή τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «εμείς είμαστε ανοιχτοί για οποιοδήποτε ντιμπέιτ, προφανώς και θα προχωρήσουμε στο ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά επιμένουμε ότι θα πρέπει να υπάρχει ένα ντιμπέιτ μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών οι οποίοι διεκδικούν την πρωθυπουργία της χώρας».

Παρόμοια δήλωση είχε κάνει η ίδια και την περασμένη Κυριακή που είχε αναφέρει ότι «προφανώς ο πρωθυπουργός θα προσέλθει και πιστεύω ότι η συζήτηση σε αυτό θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και ενδιαφέρουσα. Δεν νομίζω όμως ότι ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να κρυφτεί πίσω από αυτή την καθιερωμένη και καθόλα χρήσιμη διαδικασία, για να αποφύγει το ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό».

Σχετικά:

Τι θέλει η ΝΔ και τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ για το ντιμπέιτ
Εκλογές 2019: Τι συζητήθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής
Tags:
βουλευτικές εκλογές 2019, εκλογές 2019, εκλογές, ντιμπέιτ, Νέα Δημοκρατία, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK