17:47 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία με καλή διάθεση και αυτοπεποίθηση» ανέφερε χαρακτηριστικά θέτοντας στην πρώτη γραμμή την ανάγκη τήρησης των κανόνων διεθνούς δικαίου και των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας.

Νέο φορολογικό νομοσχέδιο και μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τις μειώσεις φόρων εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης που τόνισε ότι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα καταθέσει το νέο φορολογικό σχέδιο τον Σεπτέμβριο καθώς και μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα ισχύσει από το 2020.

Προανήγγειλε επίσης ότι η Βουλή δεν θα κλείσει το καλοκαίρι, σηματοδοτώντας έτσι τους έντονους ρυθμούς που θα εργάζεται η κυβέρνηση που επιθυμεί να σχηματίσει.

Μεταξύ άλλων δεσμεύτηκε για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και της φορολογίας επιχειρήσεων από 28% σε 24%. Σύντομα όπως είπε θα επεκταθούν οι δόσεις για οφειλές επιχειρήσεων στο Δημόσιο. Επανέλαβε τα περί επαναδιαπραγμάτευσης των πρωτογενών πλεονασμάτων με τους ευρωπαίους, με βάση το μοντέλο ανάπτυξης που θα παρουσίασει.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έγινε μία αφαίμαξη της ελληνικής μεσαίας τάξης προκειμένου να μοιράζονται επιδόματα στο τέλος του χρόνου. Εμείς δεν θέλουμε αυτό το μείγμα οικονομικής πολιτικής. Θέλουμε να πάρει μπροστά η μηχανή της παραγωγικής οικονομίας». Πρόσθεσε ότι «οι ρυθμοί ανάπτυξης πρέπει να στηρίζονται στις επενδύσεις»

Αναφερόμενος στο σχέδιό του για την ανάπτυξη σημείωσε πως οι πολίτες στη Δυτική Αττική θα ωφεληθούν πρώτα από όλους και έφερε ως παράδειγμα το Κερατσίνι.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ έστειλε μήνυμα στην Τουρκία με αφορμή και τις δηλώσεις Τσαβούσογλου. «Θα αντιμετωπίσουμε την Τουρκία με καλή διάθεση και αυτοπεποίθηση» ανέφερε χαρακτηριστικά θέτοντας στην πρώτη γραμμή την ανάγκη τήρησης των κανόνων διεθνούς δικαίου και των άγραφων κανόνων καλής γειτονίας.

Κάλεσε και την Αλβανία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

«Η Ελλάδα πρέπει να εκπέμπει έμπρακτα την αυτοπεποίθηση που της αναλογεί» σημείωσε.

Επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Σχετικά με την αξιολόγηση τόνισε ότι πρέπει να γίνει από τον προϊστάμενο και γι' αυτό έχει σημασία η επιλογή τους. «Θα σεβαστώ απόλυτα τις επιλογές που έχουν γίνει» ανέφερε για τις τοποθετήσεις που έχουν ήδη γίνει. «Δεν νοείται δημόσιο χωρίς αξιολόγηση» σημείωσε.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για διαστρέβλωση των όσων λέει χαρακτηρίζοντάς το αδιανόητο.

Επέμεινε στην ανάγκη της ισχυρής ανάπτυξης και αναφερόμενος στις επενδύσεις τόνισε ότι στόχος τους είναι εκτός από τις μεγάλες επενδύσεις να προχωρήσουν και οι μικρομεσαίο που σήμερα διστάζουν «γιατί βλέπουν τη μεγάλη φορολογία που υπάρχει σήμερα». Δεσμεύτηκε για απλοποίηση της αδειοδοτικής δραστηριότητας με εκ των υστέρων ελέγχους και βαριές κυρώσεις για τους παρανομούντες. 

Σε ό,τι αφορά το κυβερνητικό σχήμα τόνισε ότι δεν θα έχει αναπληρωτές υπουργούς και για υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάζει κάθε μήνα με συγκεκριμένη ατζέντα. Τονίζοντας μάλιστα ότι οι υπουργοί θα αξιολογούνται.

Διαβεβαίωσε ότι «η ΝΔ δεν θα μειώσει τις συντάξεις» και ότι είναι διασφαλισμένες οι υφιστάμενες επικουρικές συντάξεις είναι διασφαλισμένες.

«Οι σημερινοί συνταξιούχοι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα αφού δεν θα αλλάξει το πλαίσιο για εκείνους» ανέφερε. Υπογράμμισε ότι θα διορθωθούν στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου και σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν αλλαγές για τους νέους.

Tags:
Τουρκία, Φόροι, πρόωρες εκλογές, εκλογές 2019, εκλογές, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK