12:36 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως είναι «επιβεβλημένο» Ελλάδα και Κύπρος να ζητήσουν από την ΕΕ «επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας» εάν η Άγκυρα συνεχίσει με τις παραβιάσεις.

Την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εάν η Άγκυρα κλιμακώσει τις παραβιάσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του, τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

«Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε, επίσης, να υπάρξει «εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα».

«Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της», εξήγησε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τις ενστάσεις του για τη  χτεσινή έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ.

«Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αλέξη Τσίπρα να προειδοποιεί πως «θα έχει συνέπειες» όποιος «παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας» καθώς και «το διεθνές δίκαιο στην περιοχή».

Tags:
Κυπριακή ΑΟΖ, ΑΟΖ, κυρώσεις, κυρώσεις κατά Τουρκίας, ΚΥΣΕΑ, Νέα Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κύπρος, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK