18:40 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υπουργός Επικρατείας και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η βασική αρχή του προγράμματος της ΝΔ είναι ότι για να έρθει η ανάπτυξη απαιτείται η μείωση των μισθών, η κατάργηση των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η σαρωτική μείωση των φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις».

Στο πρώτο ημίχρονο, «ο αντίπαλος αξιοποίησε δικά μας λάθη και αστοχίες. Στο δεύτερο όμως, αυτά δεν πρόκειται να συμβούν» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, αλλά και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Γιατί έχουμε και πλάνο και ομάδα και έναν άνθρωπο που ξέρει πάντα να ηγείται στα δύσκολα», πρόσθεσε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η εξήγηση του εκλογικού αποτελέσματος των ευρωεκλογών δεν μπορεί να ανάγεται σε μια και μόνο αιτία, καθώς όπως εξήγησε, αυτό θα ήταν μια υπεραπλούστευση. Είπε επίσης ότι τουλάχιστον στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μια αναλυτική συζήτηση και βγήκαν πολιτικά συμπεράσματα που αποτελούν χρήσιμα εφόδια στη νέα φάση.

Σε αυτό το πλαίσιο, στάθηκε στην ανάγκη περισσότερης έμφασης στον προγραμματικό λόγο, ανάδειξης των πεπραγμένων της τετραετίας αλλά και «αναλυτικής περιγραφής των πολιτικών και κοινωνικών διαχωριστικών γραμμών με την ΝΔ». όπως τόνισε. Επεσήμανε, δε, ότι τα διλήμματα δεν τα θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά η ίδια η πραγματικότητα.

Κατά τον κ. Τζανακόπουλο, στην κρίση των πολιτών τίθενται δύο σχέδια: «Το ένα εκφράζεται από το κόμμα που οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και σήμερα μιλάει για την ανάγκη συντριβής της εργασίας, κλείνει το "μάτι" στην παραβατικότητα, θεωρεί εμπόδιο την περιβαλλοντική νομοθεσία και βάλλει ευθέως ενάντια στο κοινωνικό κράτος. Από την άλλη, έχουμε το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της παράταξης που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και το οποίο μιλά συγκεκριμένα για μια ανάπτυξη για όλους, με νέες καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, μείωση φορολογικών βαρών για τον κόσμο της παραγωγής, ενίσχυση του κοινωνικού κράτους» συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Καταλόγισε, δε, στη ΝΔ ότι βασική αρχή του προγράμματός της είναι ότι «για να έρθει η ανάπτυξη απαιτείται η μείωση των μισθών, η κατάργηση των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων και η σαρωτική μείωση των φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις».

Κληθείς να σχολιάσει την υποψηφιότητά του στην Α' Αθηνών, είπε πως είναι «πιο ευχάριστη» σε σύγκριση με τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς - όπως συμπλήρωσε - «είσαι διαρκώς σε επαφή με τους ανθρώπους αυτής της πόλης».

Σχετικά:

Τζανακόπουλος: Κρατήσαμε όρθια την κοινωνία με πολιτικές στήριξης της πλειοψηφίας
Τζανακόπουλος κατά ΝΔ για μετατάξεις και διορισμούς - Δύο «γαλάζιους» βουλευτές βάζει στο στόχαστρο
Τζανακόπουλος κατά ΝΔ: Ουδόλως ενδιαφέρεται για την τήρηση της νομιμότητας
Τζανακόπουλος: Επιδιώκουμε να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα - απολύτως εφικτό να ανατραπεί
Tags:
Νέα Δημοκρατία, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ευρωεκλογές, βουλευτικές εκλογές, ευρωεκλογές 2019, εκλογές 2019, εκλογές
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK