09:31 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας τάχθηκε υπέρ της άμεσης επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 10 ναυτικά μίλια, εκτιμώντας ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα τελειώσει η αμφισβήτηση εκ μέρους της Άγκυρας.

Την άμεση επέκταση των χωρικών υδάτων με την Τουρκία αξίωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κληθείσα να σχολιάσει τις διμερείς σχέσεις με τη γειτονική χώρα.

Η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», υποστήριξε ότι «είναι πολλές οι δεκαετίες που η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει διαφυλάξει την εθνική της κυριαρχία και αυτός ο επεκτατισμός από πλευράς των τουρκικών κυβερνήσεων είναι απολύτως προβλέψιμος».

«Οφείλουμε άμεσα και θα όφειλε κάθε πατριωτική κυβέρνηση να κάνει κάποια αυτονόητα πράγματα, ένα από αυτά είναι η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 10 μίλια ούτως ώστε να αντιστοιχούν πλήρως στον εναέριο χώρο μας» έσπευσε να προσθέσει.

Και συμπλήρωσε: «Έτσι θα τελειώσει αυτή η αμφισβήτηση από την πλευρά της Τουρκίας».

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της επέκτασης των ναυτικών μιλίων από τα έξι στα 12 μίλια είχε τεθεί και τους προηγούμενους μήνες από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος είχε αναφερθεί στα ελληνοαλβανικά και ελληνοϊταλικά σύνορα.

Η αναφορά αυτή, είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην Άγκυρα, η οποία ξεκαθάρισε ότι μία αντίστοιχη ενέργεια στα ελληνοτουρκικά θαλάσσια σύνορα θα σήμαινε casus belli (σ.σ. αιτία πολέμου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποστολάκης: Δεν φαίνεται εύκολο να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία

Σχετικά:

Καμμένος: Σύντομα θα «επεκταθούν» τα χωρικά μας ύδατα με την αναγνώριση της ΑΟΖ
Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες: Προς διακοπή οι τελωνειακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία
Αποστολάκης: Δεν φαίνεται εύκολο να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία
Κωνσταντοπούλου: Στο ψηφοδέλτιο δεν θα δείτε παραγεμίσματα με μαϊντανούς, ούτε πολιτικούς γυρολόγους
Tags:
σύνορα, νησιά, Τουρκία, χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα, Πλεύση Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ελληνοτουρκικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK