18:47 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Ντόναλντ Τουσκ το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να καταδικάσει απερίφραστα τις ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και να εξετάσει συγκεκριμένα μέτρα.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων γύρω από την Τουρκία και τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει το διήμερο 20-21 Ιουνίου, να καταδικάσει απερίφραστα τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να εξετάσει συγκεκριμένα μέτρα κατά των εμπλεκόμενων στις παράνομες δραστηριότητες, εφόσον η Τουρκία επιμείνει στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή συνεδρίασε εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), με φόντο τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νίκο Αναστασιάδη και συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, απέστειλε το μήνυμα ότι όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους-μέλους της ΕΕ, θα αντιμετωπίσει συνέπειες.

Σήμερα συνεδριάζει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο και αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση που μεταξύ άλλων θα καταδικάζει «τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διεργασίες για την ευρωπαϊκή στάση απέναντι στην Τουρκία, εν αναμονή της ανακοίνωσης της ΕΕ

Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Κύπρος, Τουρκία, Ντόναλντ Τουσκ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK