23:38 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
0 0 0
Βρείτε μας

Μιλώντας για την οικονομία ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι «θα σαρώσουμε τα περιττά εμπόδια στην επιχειρηματικότητα», ενώ τάχθηκε υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ.

Η υπερβολική δραματοποίηση μάλλον κάνει τους πολίτες να ανησυχούν περισσότερο, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για την Τουρκία και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι η κατάσταση έχει τη δική της σοβαρότητα, ωστόσο όπως τόνισε, «εκτιμώ ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε».

«Εικάζω πως αν ο πρωθυπουργός γνώριζε κάτι σημαντικότερο, θα είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η σύγκληση του ΚΥΣΕΑ ήταν υπερβολή στο πλαίσιο επικοινωνιακής διαχείρισης». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «αυτό δεν αναιρεί τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Επεσήμανε, δε, ότι σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει μέτρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποκάλυψε εξάλλου ότι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ θα είναι ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου θα είναι ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Για την οικονομία, επανέλαβε ότι «θα σαρώσουμε τα περιττά εμπόδια στην επιχειρηματικότητα», ενώ τάχθηκε υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από την αύξηση του ΑΕΠ.

«Αυτό σημαίνει ότι αν η οικονομία μεγεθυνθεί κατά 4%, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 8%», σημείωσε και τόνισε ότι η αύξησή του πρέπει να είναι αντανάκλαση της καλής πορείας της οικονομίας.

Είπε ότι θα μειώσει τη φορολογία για όλες τις επιχειρήσεις και όχι μόνο για λίγες. Τόνισε πως περιμένει από τις επιχειρήσεις να επενδύουν στη χώρα, ενώ συμπλήρωσε πως αναμένει να βελτιωθεί η φορολογική συμμόρφωση.

«Καλή επιχείρηση είναι αυτή που δίνει καλούς μισθούς», τόνισε ενώ υπογράμμισε πως πρέπει να επιστρέψουν οι καταθέσεις στην Ελλάδα.

​Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη, είπε ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, ενώ στάθηκε στην ανάγκη η Ελλάδα να καταστεί γρήγορα φιλικός προορισμός για επιχειρήσεις. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι δεν μπορεί να μειωθεί ο ΦΠΑ άμεσα, μπορεί όμως να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση, συνολικά, στο 13%.

Για τις συντάξεις είπε ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω μείωση, με τη ΝΔ να προτίθεται να διατηρήσει το επίδομα που χορηγήθηκε φέτος.

​Επανέλαβε εξάλλου ότι δεν θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι, ωστόσο τόνισε πως υπάρχουν περιθώρια μείωσης δαπανών.

Προανήγγειλε επίσης ότι την Παρασκευή θα παρουσιαστεί το συνολικό πρόγραμμα της ΝΔ.

Καταλήγοντας, ζήτησε εκ νέου «ισχυρή εντολή», προκειμένου - όπως τόνισε - «να μην μπούμε σε περιπέτειες».

Θέμα:
Εθνικές εκλογές 2019 (271)

Σχετικά:

Επικεφαλής στο Επικρατείας της ΝΔ ο Πικραμμένος
Μητσοτάκης: Ισχυρή πολιτική εντολή στις εκλογές για να υλοποιήσουμε γρήγορα το σχέδιό μας
Μητσοτάκης από τη συνέλευση του ΣΕΒ: Όχι σε πειράματα, καρδιά της ανάπτυξης οι επενδύσεις
Εκλογές 2019: Oι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα - Δείτε τη λίστα
Tags:
μείωση ΦΠΑ, ΦΠΑ, επιχειρήσεις, φόροι, Φορολογία, κατώτατος μισθός, Κυπριακή ΑΟΖ, Τουρκία, ελληνοτουρκικά, Νέα Δημοκρατία, ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK