14:45 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε εποικοδομητικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων γύρω από τις ενέργειες της γειτονικής χώρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ολοκληρώθηκε σήμερα ο δεύτερος γύρος των συναντήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής αντιπροσωπείας.

Η ελληνική αντιπροσωπεία μετέβη τη Δευτέρα στην Τουρκία, προκειμένου να συνεχίσει τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, εν μέσω του γενικού κλίματος έντασης που επικρατεί το τελευταίο διάστημα, μετά τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε εποικοδομητικό κλίμα.

Οι συζητήσεις, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «εστιάστηκαν στις δραστηριότητες στο πλαίσιο ΜΟΕ σε τεχνικό επίπεδο, για την πρόληψη και αποφυγή αδικαιολόγητων εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων».

Σημειώνεται, ακόμη, ότι οι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας έγιναν δεκτοί, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, από τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Εν τω μεταξύ, σήμερα οι αρχηγοί των 28 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες, με το θέμα των τουρκικών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο στο τραπέζι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοινή στάση Τσίπρα - Αναστασιάδη έναντι της Τουρκίας - Επί τάπητος το ζήτημα των κυρώσεων

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συντονισμό με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, αναμένεται να ζητήσει από τους ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών την ταχεία εξέταση και υιοθέτηση μέτρων, όσο η γειτονική χώρα «επιμένει στην προκλητική συμπεριφορά στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Tags:
Ανατολική Μεσόγειος, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK