00:14 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Γιάνης Βαρουφάκης

Βαρουφάκης: Ο Φλαμπουράρης έλεγε τις ανοησίες για Νομισματοκοπείο, όχι ο Λαφαζάνης

© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης, δηλώνοντας, μεταξύ άλλων ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης βρισκόταν πίσω από το σχέδιο για Νομισματοκοπείο.

Στα όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 αναφέρθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης, δηλώνοντας ότι πίσω από το σχέδιο για το Νομισματοκοπείο βρισκόταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης κι όχι Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αποκάλυψε επίσης ότι είχε πολύ καλή σχέση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ κατηγόρησε τον Γιώργο Χουλιαράκη ότι «ήταν υπάλληλος της τρόικας».

«Ο Παναγιώτης (Λαφαζάνης) ήταν πάντα αρνητικός απέναντί μου, εγώ ήμουν πάντα συντροφικός μαζί του», ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο topontiki.gr.

Πρόσθεσε ότι στο βιβλίο του (σ.σ. «Ανίκητοι Ηττημένοι») δεν αναφέρεται πουθενά αρνητικά για τον κ. Λαφαζάνη. «Αυτός με βρίζει καθημερινά, ποτέ δεν έχω αναφερθεί αρνητικά. Και μάλιστα τον έχω “αθωώσει” ουσιαστικά και για το νομισματοκοπείο», είπε ο κ. Βαρουφάκης, δείχνοντας τον κ. Φλαμπουράρη πίσω από την ιδέα για το Νομισματοκοπείο.

«Ιδέα του Φλαμπουράρη για τον Τσίπρα ήταν. Δεν ήταν του Παναγιώτη», επισήμανε ο τότε υπουργός Οικονομικών, επιχειρώντας έναν παραλληλισμό με τον Φον Νόιμαν, τον Οπενχάιμερ και την ατομική βόμβα.

«Ο Οπενχάιμερ, που είχε ανακαλύψει την ατομική βόμβα, κάποια στιγμή είχε τύψεις. Και λέει ο Φον Νόιμαν για τον Οπενχάιμερ ότι παραδέχεται την αμαρτία για να αγκαλιάσει τη δόξα», είπε κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε:

«Αυτό έκανε κι ο Λαφαζάνης. Δεν ήταν δική του ιδέα, μετά τον κατηγόρησαν, γι’ αυτό και είπε “ναι, εγώ το έκανα”. Δεν το έκανε αυτός, τις ανοησίες τις έλεγε ο Φλαμπουράρης, γιατί έχω καταγράψει ακριβώς πώς είχε γίνει η ιστορία».

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, είπε ότι παρότι διαφωνούσε με την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους (ΕΛΕ), δεν ήρθε ποτέ σε σύγκρουση μαζί της.

Μιλώντας για την ΕΛΕ, εξήγησε πως «δεν με ενδιαφέρει αν είναι νόμιμη ή δεν είναι. Αν δεν έχεις να πληρώσεις, δεν πληρώνεις. Κάθισε τώρα να δεις, κάνε λογιστικό έλεγχο κι αν είναι επονείδιστο ή αν είναι επαχθές το χρέος... Δεν με ενδιαφέρει, βαριέμαι. Και μου λένε “εσύ δέχθηκες τη νομιμότητα” του χρέους. Μα είναι η γνώμη μου; Και η General Motors το δέχτηκε».

«Μπορούμε να προχωρήσουμε, παιδιά; Υπάρχει δικαστήριο για να πας να πεις το δίκιο σου ότι το χρέος δεν ήταν νόμιμο; Σε ποιο δικαστήριο, έλεγα στη Ζωή, θα πας; Αλλά το έλεγα φιλικά. Πήγα στην ΕΛΕ και κατέθεσα με την ψυχή μου για να το σεβαστώ όλο αυτό. Και μάλιστα με τη Ζωή είχαμε πάρα πολύ καλή σχέση στο τέλος», πρόσθεσε.

Για τον κ. Χουλιαράκη, είπε ότι «ήταν υπάλληλος της τρόικας».

«Ο Χουλιαράκης ήταν υπάλληλος της τρόικας. Μου το είπε ο ίδιος. Στο βιβλίο μου κάνω συγκεκριμένες αναφορές για όλα αυτά και σημειώνω ότι δεν τόλμησε κανένας να μου κάνει μήνυση. Γιατί δεν μου κάνουν μήνυση αν δεν είπα- όπως λένε- την αλήθεια;», παρατήρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης, περιγράφοντας ένα περιστατικό όπου σύμφωνα με τον ίδιο αποδεικνύει ότι ο κ. Χουλιαράκης συνεργαζόταν με τους δανειστές.

Tags:
εκλογές 2019, εκλογές, ΜέΡΑ25, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK