08:48 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
0 0 0
Βρείτε μας

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Όπως είχε ήδη γίνει γνωστό, ο Βασίλης Βασιλικός είναι στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Γνωστό έγινε το βράδυ της Παρασκευής το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τις εκλογές 2019. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου, όπως είχε γίνει ήδη γνωστό, είναι ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η υπουργός Εργασίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, ενώ στην τρίτη θέση του ψηφοδελτίου είναι ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκονται ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και οικονομολόγος Αικατερίνη Ανδρικοπούλου - Σακοράφα.

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας συμπληρώνουν ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου, η σύμβουλος Ψυχικής Υγείας Καλλιόπη Μοσκώφ, ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος, η πρώην ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο μουσικοσυνθέτης - εικαστικός Κωνσταντίνος Καλδάρας, ο βουλευτής και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος και η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη - Κούβελα.

​Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Βασιλικός συναντήθηκαν στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου.

Αφού τον ευχαρίστησε για τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «πολύ σημαντική κίνηση» την παρουσία του συγγραφέα.

Στη συνέχεια τον ευχαρίστησε λέγοντάς του ότι «είσαι ένας διανοούμενος, από τους κορυφαίους αυτή τη στιγμή στα γράμματα της χώρας μας» σπεύδοντας μάλιστα να τονίσει ότι δεν έχει σκοπό να του κάνει κομπλιμέντο, αλλά «είναι η πραγματικότητα».

Έκανε ιδιαίτερη μνεία στη στάση του κ. Βασιλικού αναφέροντάς του ότι «συμβολίζεις τους αγώνες για τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη και νομίζω ότι αυτόν τον αγώνα δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε να δίνουμε και όλο το επόμενο διάστημα. Ήθελα να σ' ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σου».

​Ο κ. Βασιλικός ευχαρίστησε και από την πλευρά του τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας τη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ως επιβράβευση. Σχολιάζοντας μάλιστα την πρόταση που του έγινε ανέφερε πως «το “επικεφαλής” μου την έδωσε στο κεφάλι», εκφράζοντας έτσι την έκπληξη που ένιωσε.

Θέμα:
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
Tags:
Νάσος Ηλιόπουλος, Αλέκος Φλαμπουράρης, Πάνος Σκουρλέτης, Έφη Αχτσιόγλου, Βασίλης Βασιλικός, βουλευτικές εκλογές, εκλογές 2019, εκλογές, ψηφοδέλτια, επικρατείας, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK