07:27 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη σύγκρουση που έχει ανακύψει στους κόλπους της Δικαιοσύνης για την υπόθεση Novartis, αναφέρθηκε εμμέσως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, δίχως να κατονομάσει συγκεκριμένα πρόσωπα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ζήτησε να ληφθούν τα «κατάλληλα μέτρα» προκειμένου να σταματήσει «η αντιδικία που υπάρχει μεταξύ δικαστικών λειτουργών».

Παρότι ο κ. Καλογήρου δεν αναφέρθηκε ρητά στην υπόθεση Novartis, το τελευταίο διάστημα ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο κ. Αγγελής δεν παρουσιάστηκε την Παρασκευή για να καταθέσει για τη διερεύνηση της υπόθεσης, ζητώντας η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και ο κ. Δασούλας να απέχουν αυτοβούλως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Novartis: Δεν προσήλθε για να καταθέσει ο Αγγελής

«Αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες δεν τιμά τη Δικαιοσύνη. Η ίδια οφείλει να λάβει τα κατάλληλα μέτρα, προκειμένου να σταματήσει η αντιδικία που υπάρχει μεταξύ δικαστικών λειτουργών σε σχέση με δικονομικές ενέργειες που έχουν γίνει», δήλωσε ο Μιχάλης Καλογήρου, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός αν και δεν έκανε ονομαστική αναφορά στα εμπλεκόμενα πρόσωπα, υπογράμμισε πως «η Δικαιοσύνη έχει τον τρόπο και τα μέσα να θεραπεύσει, να αποκαταστήσει και να λήξει αυτή τη συζήτηση γιατί πληγώνει τη Δικαιοσύνη στα μάτια των ίδιων των πολιτών».

Αναφερθείς σε ανοιχτές υποθέσεις της Δικαιοσύνης, ο κ. Καλογήρου σημείωσε πως «είναι υποχρέωσή μας να τηρούμε τις δέουσες αποστάσεις» και «να μην επιτρέπουμε παρερμηνείες».

«Τις απαντήσεις θα τις δίνει η Δικαιοσύνη», πρόσθεσε.

Tags:
Ξένη Δημητρίου, Ιωάννης Αγγελής, Novartis, Δικαιοσύνη, Μιχάλης Καλογήρου
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK