13:21 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Τώνια Μοροπούλου

Τι απαντά η Μοροπούλου για τη σύνταξη του πατέρα της - Απόσυρση της υποψηφιότητας ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

© Φωτογραφία : Facebook / Τώνια Μοροπούλου - Υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε δήλωσή της, η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ Τώνια Μοροπούλου δηλώνει ότι δεν έχει κάνει καμία παράνομη ενέργεια, σε ό,τι αφορά τη σύνταξη του αποβιώσαντος πατέρα της. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την αποπομπή της από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

«Δεν έχω κάνει καμία παράνομη ενέργεια», δήλωσε η υποψήφια βουλευτής Δωδεκανήσου με τη ΝΔ Τώνια Μοροπούλου, αναφερόμενη στο ζήτημα της σύνταξης του αποβιώσαντος πατέρα της, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας documentonews.gr, που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κ. Μοροπούλου λάμβανε παράνομα τη σύνταξη του αποβιώσαντος πατέρα της ως άγαμη θυγατέρα, με το δημόσιο να απαιτεί την επιστροφή 71.051,43 ευρώ από την καθηγήτρια του ΕΜΠ και υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή της που αναρτήθηκε στη σελίδα της στο Facebook, η κ. Μοροπούλου σημείωσε ότι δεν έχει κάνει καμία παράνομη ενέργεια. Όπως τόνισε, εισέπραττε δυνάμει συγκεκριμένης νομοθεσίας τη σύνταξη του πατέρα της.

«Η νομοθεσία αίφνης άλλαξε το 2010. Ωστόσο ουδέποτε μέχρι το 2017 ο ασφαλιστικός μου φορέας δεν με είχε ενημερώσει για αυτό. Με την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του διοικούμενου, ουδέποτε αμφισβήτησα το ποσό της συντάξεως που μου πιστωνόταν, θεωρώντας ότι αφού το καταβάλει ο ασφαλιστικός φορέας, αυτονοήτως είναι και νόμιμη η καταβολή», πρόσθεσε η ίδια.

Σημείωσε επιπλέον ότι «το έτος 2017 οπότε και το διερεύνησα διαπίστωσα ότι έκτοτε τις συγκεκριμένες συντάξεις δικαιούνται όσες πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία εγώ δεν πληρώ. Παρ’ όλα αυτά αφής ενημερώθηκα για την οφειλή μου ουδέποτε αμφισβήτησα την υποχρέωση μου να επιστραφούν τα ποσά τα οποία όμως πραγματικά οφείλω».

Συμπλήρωσε επίσης ότι το πραγματικό ποσό μπορεί να καθοριστεί μόνο από δικαστική απόφαση. «Για το λόγο αυτό όταν μου γνωστοποιήθηκε η οφειλή από των ασφαλιστικό μου φορέα προσέφυγα αμέσως στην Διοικητική Δικαιοσύνη η οποία επιλαμβάνεται στην δικάσιμο της 2-12-2019 οπότε και θα διαγνωστεί το ακριβές ποσό της οφειλής μου ώστε να το καταβάλλω άμεσα», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.

Με αφορμή το δημοσίευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζητεί την αποπομπή της κ. Μοροπούλου από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

«Η αποκάλυψη ότι η κ. Μοροπούλου εισέπραττε επί 7 χρόνια παράνομα τη σύνταξη του θανόντος πατέρα της, αλλά, κυρίως, η δήλωσή της πως δεν έχει κάνει κάποια παράνομη ενέργεια είναι πραγματικά ασύλληπτη. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει σήμερα κιόλας να την αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, τονίζοντας πως αναμένει με ενδιαφέρον την αντίδραση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Και την επόμενη φορά που τα στελέχη του θα είναι έτοιμα για ένα ακόμη μάθημα ηθικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, να το σκεφτούν δυο φορές», κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θέμα:
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
Tags:
σύνταξη, Δωδεκάνησα, βουλευτής, υποψήφια, Νέα Δημοκρατία, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK