13:01 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
0 0 0
Βρείτε μας

Αναφερόμενος στο ντιμπέιτ, είπε ότι γίνεται πάντα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς όπως συμπλήρωσε, αυτό προϋποθέτει ο σεβασμός στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Στόχος είναι μια ισχυρή εντολή και η αυτοδυναμία, αλλά η αυτοδυναμία δεν είναι αυτοσκοπός, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Πειραιώς θα αναζητήσει ευρύτερες συναινέσεις σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων μετά τις εκλογές 2019.

Σε συνέντευξή του στο Κρήτη TV, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι πάνω στο πρόγραμμα του κόμματός του θέλει να χτίσει ευρύτερες συναινέσεις.

Επεσήμανε, πάντως, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν πολλοί πολίτες που να επιθυμούν έναν τέτοιο συνασπισμό, για τον οποίο τόνισε πως «δεν θα πήγαινε πουθενά».

Αναφερόμενος στο ντιμπέιτ, είπε ότι γίνεται πάντα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς όπως συμπλήρωσε, αυτό προϋποθέτει ο σεβασμός στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

«Δεν είμαστε μια προεδρική δημοκρατία στην οποία δύο υποψήφιοι διαγκωνίζονται για το ποιος θα γίνει πρόεδρος», πρόσθεσε.

«Καταλαβαίνω ότι υπήρχαν κάποιες δυσκολίες που έχουν όντως να κάνουν με εξωγενείς παράγοντες, έχουμε δώσει ημερομηνίες που είμαστε διαθέσιμοι. Προσβλέπω στο ντιμπέιτ, πιστεύω ότι τελικά θα γίνει, αλλά έχω κάνει ήδη με τον κ. Τσίπρα 42 κοινοβουλευτικές αναμετρήσεις», σημείωσε.

Τόνισε, δε, ότι «ο κόσμος γνωρίζει και εμένα, γνωρίζει και τον κ. Τσίπρα. Η διαφορά μας είναι ότι ο κ. Τσίπρας έχει δοκιμαστεί τέσσερα χρόνια και πρέπει να απολογηθεί για την πολιτική του, για την κατάσταση στην οποία είναι η χώρα. Καλό είναι να γίνει και το ντιμπέιτ. Χρήσιμο είναι αλλά δεν είναι καθοριστικό».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός, η κυβέρνηση του θα αποτελείται από «ένα σχήμα αποτελεσματικό με ένα ισχυρό κέντρο στο Μαξίμου» και πρόσθεσε ότι το ζήτημα δεν είναι ο αριθμός, αλλά η ποιότητα των υπουργών.

Σημείωσε εξάλλου ότι το νομοθετικό έργο για τον πρώτο χρόνο σχεδιαστεί, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να χαθεί ούτε μία εβδομάδα κοινοβουλευτικής λειτουργίας, γι’ αυτό και η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή το καλοκαίρι.

Για την Τουρκία, επεσήμανε ότι στη διπλωματία υπάρχουν πολλά όπλα στο τραπέζι, με τις κυρώσεις να είναι ένα από αυτά. Συμπλήρωσε ότι πολλές φορές δεν χρειάζονται πολλά λόγια και ανησυχία, αλλά, όπου χρειάζεται, αυστηρότητα και αποφασιστικότητα.

Διαμήνυσε, τέλος, ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση αμφισβητεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. 

Θέμα:
Εθνικές εκλογές 2019 (271)

Σχετικά:

Αποσύρει την υποψηφιότητά της με τη ΝΔ η Μοροπούλου
Αυτό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ - Δέσμευση Μητσοτάκη για μείωση φόρων (Βίντεο)
Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να εμφανιστεί ως «παιδί του λαού»
Μητσοτάκης: Στόχος να εκλέξει 10 βουλευτές η ΝΔ στην Κρήτη
Tags:
ελληνοτουρκικά, Τουρκία, ντιμπέιτ, Νέα Δημοκρατία, ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, βουλευτικές εκλογές, βουλευτικές εκλογές 2019, εκλογές 2019, εκλογές, Κρήτη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK