14:07 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
110
Βρείτε μας

Δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών για τις εκλογές 2019, καθώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων στη διακομματική επιτροπή δεν κατέληξαν σε συμφωνία, κατά τη συνεδρίαση το πρωί της Δευτέρας.

Δεν θα γίνει ντιμπέιτ για τις εθνικές εκλογές 2019, καθώς οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμφωνία, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής ολοκληρώθηκε περίπου στις 12:30, τη Δευτέρα, 24 Ιουνίου.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, επικαλούμενη τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, τα κόμματα δεν είναι διατεθειμένα να διακόψουν τις προεκλογικές υποχρεώσεις των πολιτικών αρχηγών κι έτσι δεν μπόρεσε να βρεθεί κοινή ημερομηνία για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας.

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να διεξαχθεί debate μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ.

Για «προφάσεις εν αμαρτίαις» έκανε λόγο, από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία μέσω του διευθυντή του γραφείου Τύπου, Κωνσταντίνου Ζούλα.

«Το ντιμπέιτ ματαιώνεται με προφανή ευθύνη του κυβερνώντος κόμματος, διότι όπως ξέρετε, όλα τα κόμματα είχαν συμφωνήσει να γίνει την 1η Ιουλίου. Πριν από λίγες ημέρες, η Νέα Δημοκρατία ενημερώθηκε ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορούσε την 1η Ιουλίου και έτσι πρότεινε δύο διαφορετικές εναλλακτικές ημερομηνίες, την προσεχή Πέμπτη και την προσεχή Παρασκευή», ανέφερε ο κ. Ζούλας.

«Εκεί δεν υπήρξε συμφωνία των άλλων κομμάτων και σήμερα ξαφνικά ο κ. Τσίπρας υπαναχώρησε και είπε ότι μπορεί τελικά να γίνει το ντιμπέιτ την 1η Ιουλίου στις 22:00 το βράδυ. Η Νέα Δημοκρατία συμφώνησε, αλλά δεν κατέστη εφικτό τα άλλα κόμματα να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους και έτσι ουσιαστικά το ντιμπέιτ ματαιώνεται. Όλα τα άλλα που ακούστηκαν και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον προφάσεις εν αμαρτίαι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική συμφωνία για debate την 1η Ιουλίου τινάχθηκε στον αέρα λόγω της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την εκλογή προέδρου της Κομισιόν στην οποία θα συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας. Το ενδεχόμενο μεγάλης διάρκειας της κρίσιμης Συνόδου οδήγησε στην ακύρωση του προκαθορισμένου ντιμπέιτ.

Στο πλαίσιο αυτό, η διακομματική επιτροπή κλήθηκε σήμερα να αναζητήσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής της τηλεμαχίας στην οποία επρόκειτο να συμμετάσχουν οι αρχηγοί των πέντε κομμάτων που ήταν προγραμματισμένο να λάβουν μέρος στο ντιμπέιτ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων).

Στο τραπέζι είχαν πέσει προτάσεις για τις 27 Ιουνίου, 28 Ιουνίου και 2 Ιουλίου. Τελικώς, όμως, οι εκπρόσωποι των κομμάτων δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Θέμα:
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
Tags:
Νάσος Ηλιόπουλος, Ένωση Κεντρώων, ΚΚΕ, ΚΙΝΑΛ, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, εκλογές 2019, εκλογές, ντιμπέιτ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK