06:36 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος

Τζανακόπουλος: Σήμερα αποφασίζουμε εμείς για τις κεντρικές πολιτικές

© Φωτογραφία : Menelaos Myrillas/ SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο υποψήφιος βουλευτής της Α΄Αθηνών, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφέρθηκε στους βασικούς στόχους της κυβέρνησης, εφόσον λάβει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στις επερχόμενες εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η αύξηση των μισθών, τα εργασιακά δικαιώματα, οι στοχευμένες φοροελαφρύνσεις και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, συνιστούν τις βασικές στοχεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε σε συνέντευξή που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υποψήφιος βουλευτής της Α΄Αθηνών, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αρχικώς, στις δηλώσεις του ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι από το 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια δεδομένου πως «σήμερα αποφασίζουμε εμείς για τις κεντρικές πολιτικές» εκφράζοντας την ίδια στιγμή την ανησυχία του πως μία κυβέρνηση της ΝΔ θα σημάνει την επιστροφή της χώρας στην «σκοτεινή» περίοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στην μη διεξαγωγή του ντιμπέιτ, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι είναι παράδοξο το γεγονός ότι η ΝΔ αρνείται την διεξαγωγή του, καθώς συνήθως τα ντιμπέιτ φροντίζουν να αποφεύγουν οι εν ενεργεία πρωθυπουργοί και όχι η αξιωματική αντιπολίτευση.

Επιπλέον ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ευθύνεται για την μη διεξαγωγή του, καθώς ο πρωθυπουργός είναι διατεθειμένος να πάει στο τηλεοπτικό στούντιο απευθείας από το αεροδρόμιο, προκειμένου να συμμετάσχει σε αυτό.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, αναφερόμενος στο διακύβευμα των εθνικών εκλογών, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως υπάρχουν δύο σχέδια, της κυβέρνησης και της ΝΔ.

Από τη μια πλευρά, δουλειές με εργασιακά δικαιώματα και καλούς μισθούς, στοχευμένες φοροαπαλλαγές και στήριξη του κοινωνικού κράτους, δηλαδή της μεσαίας τάξης.

Από την άλλη, ο κ. Μητσοτάκης, «πήρε πίσω όσα στομφώδη είπε για φοροαπαλλαγές για το 2019 και το 2020» τονίζοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν μπορεί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις τους.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών εκτοξεύθηκαν κατά την περίοδο 2010-2015 σε πάνω από 100 δισ. ευρώ και η ρύθμιση των 120 δόσεων αποτελεί ένα διέξοδο για τους πολίτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν.

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν ακόμα παρεμβάσεις, καθώς υπήρξε δυσανάλογη επιβάρυνση σε συγκεκριμένες κατηγορίες.

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής, υποψήφιος, Δημήτρης Τζανακόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK