01:28 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι τα προγράμματά τους δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς ρήξη με τους δανειστές και τόνισε ότι το ΜέΡΑ25 δεν επιθυμεί τη ρήξη, αλλά «δεν τη φοβόμαστε κιόλας».

Αναφερθείς στο πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 για τις εκλογές 2019, ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι κάποια πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν ακόμα και χωρίς έγκριση των δανειστών, δίνοντας ως παράδειγμα τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Με βάση όσα έχουν συμφωνηθεί μέχρι στιγμής, όπως εξήγησε, κάθε Έλληνας πρέπει «να πληρώνει στην τρόικα 7.000 ευρώ ετησίως ως το 2060».

Επισήμανε ότι τα προγράμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς ρήξη με τους δανειστές κι αυτό αποτελεί αντίφαση, όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, σύμφωνα με το ant1news.gr.

«Δεν θέλουμε τη ρήξη με την ΕΕ, αλλά δεν τη φοβόμαστε κιόλας. Αν θέλουν να μας πετάξουν από το ευρώ ας το κάνουν, αλλά δεν θα το κάνουν γιατί θα τους στοιχίσει πολύ ακριβότερα», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης.

Για τον ίδιο, «διακύβευμα των εθνικών εκλογών» είναι «η εναλλακτική πορεία που προτείνει το ΜεΡΑ25».

Χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της λογικής» την υπόθεση με τα «κόκκινα δάνεια» και την πώληση στα ξένα hedge funds και εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια δημόσια εταιρεία διαχείρισης των δανείων αυτών.

Υπογράμμισε ότι η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ είναι από το ΜέΡΑ25, διερωτώμενος τι θα μπορούσαν να πουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ καθώς η πρώτη απάντηση που θα λαμβάνουν θα είναι «μα εσείς τα ψηφίσατε».

Θέμα:
Εθνικές εκλογές 2019 (271)
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, Νέα Δημοκρατία, εκλογές 2019, εκλογές, ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK