01:22 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Συνάντηση του Υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη με τον Τούρκο ομόλογο του Χουλούσι Ακάρ.

Ακάρ σε Αποστολάκη: Να αποφεύγονται οι προκλητικές δηλώσεις και συμπεριφορές

© Φωτογραφία : Alexandros Michailidis / SOOC
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, στη συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, τόνισε τη σημασία αποφυγής προκλητικών συμπεριφορών και δηλώσεων.

Τη σημασία της επίλυσης των προβλημάτων στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, ειρήνης και φιλίας, με βάση το διεθνές δίκαιο, υπογράμμισε, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, ο Χουλουσί Ακάρ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, στο περιθώριο της συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ο Ακάρ επεσήμανε επίσης τη σημασία να μην τίθενται σε κίνδυνο τα εθνικά δικαιώματα και συμφέρονται στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, αλλά και να αποφεύγονται οι προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ερντογάν: Όποιος ζει στην Κύπρο έχει δικαίωμα στη θάλασσα

Νωρίτερα, σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, ο ίδιος εξέφρασε στον Τούρκο ομόλογό του τις αντιρρήσεις της ελληνικής πλευράς στις κινήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει από την υπεράσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας.

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Αποστολάκη στη συνάντηση τέθηκαν διάφορα θέματα, ενώ τόνισε ότι υπάρχει ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας.

Ο υπουργός τόνισε ότι «θέλουμε την αποφυγή έντασης. Αυτόν το σκοπό έχουν εξάλλου οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών ομάδων γύρω από δράσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι συζητήθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για την Τουρκία

Επανέλαβε ότι «για τις οποίες συζητήσεις έγινε, κακώς κατά την άποψή μου, κάποια φασαρία. Είναι πάντα προτιμότερο να συζητάς και να έχεις ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας», ενώ όπως ανέφερε ο κ. Ακάρ εξέθεσε αντίστοιχα της θέσεις της χώρας του.

Ακόμη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «με τον κύριο Ακάρ έχουμε θέσει ένα καλό πλαίσιο πάνω στο οποίο μπορεί να οικοδομηθεί περισσότερο το αίσθημα της ασφάλειας».

«Δεν έχουμε λύσει κάποιο πρόβλημα βέβαια αλλά είναι ένα πολύ καλό υπόστρωμα για να χτίσουμε μια σχέση στην οποία δεν θα προκύπτουν αδικαιολόγητες εντάσεις», είπε ο κ. Αποστολάκης.

Tags:
Κύπρος, Ευάγγελος Αποστολάκης, Χουλουσί Ακάρ, Ελλάδα, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK